Posted on

Savršena zadnjica do leta: Mislite da je nemoguće?

Savršena zadnjica do leta? Mislite da je nemoguće? Imamo samo dve reči za vas: drugačiji čučnjevi! Isprobajte ovu vežbu koja jemči rezultate. Dohvatite bočicu s vodom, patike i krećemo!

Treneri i fitnes stručnjaci kao najbolju vežbu za oblikovanje zadnjice navode čučnjeve.  Kako ne biste konstantno radili jedne te iste čučnjeve, da bi do leta savršena zadnjica bila ne san nego realnost, dajemo vam savete kako napraviti unapređenu verziju ove vežbe.

Ovi unapređeni čučnjevi deluju tako da onima koji imaju izuzetno malu zadnjicu, učine većom i podignutom, a onima koji imaju preveliku, učine manjom.

Savršena zadnjica je zagarantovana uz ova uputstva

1. Stanite uspravno bez savijanja u kolenima ili kukovima i noge držite u širini ramena. U rukama imajte tegove od tri do pet kilograma.

2. Stavite svu težinu na pete, ali ne dopustite da se prsti maknu od poda. Dopustite kolenima da se saviju, ali gornji deo tela držite ravnim i nagnutim prema napred. Zategnite trbušne mišiće i zadržite ravnu kičmu i vrat. Ruke raširite tako da vam se lopatice dodiruju.

3. Dok ste u čučnju ne prelazite ugao od 90 stepeni. Kičma u donjem položaju mora biti paralelna s potkolenicama.

4. Vratite se gore u početni položaj tako da pritisak ide prvo od peta i zatim se širi kolenima i kukovima. Povratak na stojeći položaj mora ići pritiskom kroz pete i širiti se na kolena i kukove. Zamislite kao da pritiskate kukove uza zid pred vama i pritom stišćete mišiće zadnjice.

Ponavljajte ove čučnjeve u nekoliko serija od 20 puta. Kontrolišite pokrete dok ponavljate ovu vežbu. Nijedan deo tela ne sme vam biti opušten. U tome je i cela magija ovih drugačijih čučnjeva.

Najvažnije je da celo vreme razmišljate o svakom koraku u vežbi i o svakom mišiću koji mora biti napet. Savršena zadnjica se neće stvoriti sama od sebe, ali ukoliko pratite fitnes savete, pravilno se hranite i redovno vežbate, rezultati sigurno neće izostati.