Posted on

10 kratkih fitness saveta

Donosimo vam 10 kratkih fitness saveta. Za dobro zdravlje i uspešan trening, potrebno je da budete upoznati i s određenim fitnes pravilima. Vaš fitns režim trebalo bi da sadrži zdravu ishranu, vežbanje i odmor. Otkrivamo vam 10 zlatnih fitnes pravila.

10 kratkih fitness saveta

Ovih saveta morate da se pridržavate ako želite uspeh u rekreaciji:

Zagrevanje. Trening uvek započnite istezanjem. To će vam pomoći da se zagrejete i izbegnete eventualne povrede.

Oznojite se. Bez obzira koliko teške tegove da dižete, ako želite da ostanete u formi, uvek bi trebalo da radite i kardio vežbe.

Rasporedite svoje vreme. Ništa nećete postići ako jedan dan vežbate po 10 sati, pa narednih šest dana ne vežbate uopšte. No, ako svaki dan vežbate po sat vremena, rezultati će ubrzo biti vidljivi.

Jedite zdravu hranu. Najbolji način da ostanete fit jeste da jedete malo manje nego što možete i vežbate malo više nego što želite.

Pijte puno vode. Hidratacija tela je osnovna stvar prilikom vežbanja.

Tonirajte mišiće. Fitness je nepotpun ako su vaši mišići slabi. Uz kardio vežbe, redovno vežbajte i s tegovima.

Dišite duboko. Dok vežbate, ili čak i kada radite svakodnevne kućne poslove, duboko dišite.

Zdrava ishrana. Većina ljudi smtra da je ishrana bogata proteinima jedini način da budu fit. Vašem telu su potrebni svi hranljivi sastojci, stoga ishrana treba da se sastoji od ugljenih hidrata, proteina, vitamina i minerala.

Odmorite se. Još jedan od 10 kratkih fitness saveta ako želite vitku liniju – neophodno je 6-8 sati odmora dnevno.

Promenite loše navike. Ako ležete u dva ujutro i budite se u podne, sigurno nećete biti fit. Iskorenite loše navike, jer to je ključ uspeha.