Posted on

Sportovi koji prže kalorije

Sport je uvek najbolji način za trošenje kilograma, a dolazak sve više sunčanih dana daje nam mogućnost da izađemo iz kuće i počnemo da se bavimo različitim aktivnostima. Mi vam donosimo spisak sportova uz pomoć kojih ćete definitivno najbrže napredovati ka željenoj kilaži i izgledu.

Biciklizam

Zavisno od brzine kojom vozite, možete da potrošite od 300 do 400 kalorija za pola sata. Biciklizam je odlična kardio vežba koja jača bedra i listove.

Boks

Ako ste dovoljno hrabri da zakoračite u ring, potrošićete 324 kalorije za 30 minuta. Osim toga vaša kondicija i mišićna izdržljivost iz ovog sporta će izvući najviše.

Košarka

Konstantna akcija koju pruža ovaj sport znači potrošnju od 288 kalorija za pola sata i neizmernu količinu zabave.

Sport je i penjanje po steni

Na ovaj način za pola sata možete da potrošite 371 kaloriju, kao i da jačate snagu, izdržljivost i fleksibilnost.

Plivanje

Radi se o odličnoj vežbi za celo telo, s kojom možete da portošite 360 kalorija za 30 minuta. Ali, većina ljudi ne može toliko dugo da izdrži. Najbolji trening je u intervalima: plivajte dve dužine, zatim kratak odmor pa ponovite rutu.

Squash

Osim što ćete sagoreti 300 kalorija u kratkom roku, squash gradi kondiciju i mišiće i razvija fleksibilnost.

Tenis

Radi se o zabavnoj igri koja zahteva brzinu, okretnost, snagu i reflekse. Na ovaj način potrošićete između 250 i 300 kalorija za pola sata.

Trčanje

Osim što vam pomaže da potrošite 450 kalorija u 30 minuta (uz određeni tempo i pređeni put) trčanje je i fantastična kardio vežba. Obucite se prikladno, nabavite dobre patike i počnite da vežbate.

Veslanje

Uz utrošak od 280 kalorija za 30 minuta, veslanje je odličan način da izbacite višak energije. Osim toga, jača izdržljivost i gradi mišiće ramena, bedara i ruku.

Još niste isprobali nijedan od ponuđenih? Proleće je odlično vreme da se to promeni.

 

Izvor: metro-portal.hr