Začini su prava riznica zdravlja, a jelima daju odličnu aromu. Ne svi, ali pred vama su tri najmoćnija.
Ako u svakodnevnu ishranu ubacite ove začine, svom organizmu ćete pružiti blagotvorne sastojke a jelima dati poseban pečat. Predstavljamo vam tri začina koji imaju blagotvoran uticaj na vaše zdravlje i trebalo bi češće da se nađu u vašim jelima.
Začini – Kurkuma
Ovaj žuti prah je snažan antioksidans i ima antiupalno, antigljivično i antimikrobno dejstvo. Organizam će ga najlakše apsorbovati ako se jede u kombinaciji s masnoćama, a možete ga dodati i smutijima.
Čili paprika
Kajenska čili paprika ima brojna lekovita dejstva: deluje antiupalno, ubrrzava metabolizam i deluje preventivno na pojavu raka. Ovu ljutu papriku stavite u jelia i dodaćete malo zdrave ljutine svom obroku.
Origano
Origano, suv ili svež, ima izuzetna lekovita svojstva. Bogat je antioksidansima, odličan je antibiotik, snižava holesterol i trigliceride… Ovaj začin odlično ide uz mediteranska jela. pice, salate ili testenine.
izvor:stvarukusa.rs