Posted on

Voće koje topi kilograme: 5 veličanstvenih

Voće koje topi kilograme zvuči kao san. Letnja poslastica koja sagoreva kalorije, da li treba da poželite nešto više? Zato ovih 5 voćki obavezno uvrstite u svoj jelovnik tokom letnjih dijeta.

Voće koje topi kilograme:

Trešnje

Trešnje su prepune zdravih dejstava za vaš organizam. Između ostalog pomažu u mršavljenju jer antioksidanti koje sadrži ovo voće doprinose sagorevanju masti.

Lubenica

S obzirom na to da sadrži čak 92% vode odlična je za sagorevanje kalorija, a studije su pokazale i da je taj proces brži ukoliko jedete hranu koja sadrži veliku količinu vode, nego kada uz hranu odvojeno pijete vodu.

Maline

Maline su izvor vlakana koja pomažu u gubljenju suvišnih kilograma, i sprečavanju dobijanja dodatnih. Jedna čaša malina sadrži oko 8 grama vlakana, koje bi trebalo unositi na svakih 1000 kalorija. Ukoliko recimo unosite 2000 kalorija dnevno, povećajte unos vlakana na 16 grama.

Borovnice

Ukoliko vežbate, borovnice se moraju naći na vašoj listi namirnica, jer sadrže antioksidante koji umanjuju umor vaših mišića nakon napornog treninga.

Grejpfrut

Voće koje takođe treba da uvrstite u ishranu, jer sadrži veliki procenat vode što ga čini veoma delotvornim u gubljenju kalorija i sagorevanju masti.

izvor: nadlanu.rs