Posted on

Hranite se zdravo na radnom mestu

Hranite se zdravo na radnom mestu – zvuči nemoguće. Verovatno nema čoveka koji bar jednom u životu nije izgovorio da će od ponedeljka na dijetu. Danas je ponedeljak, i ne morate na dijetu, ali bar promenite način ishrane kada ste na poslu! Rezultati će brzo biti vidljivi!

SOK OD 100 % VOĆA

– Voće je zdravije od voćnog soka. Ali ako volite voćne sokove, pijte ih u umerenim količinama, jer vam obezbeđuju hranljive materije.
Uvek birajte sok sa 100 odsto voća, jer su drugi sokovi puni šećera. Ustvari, najbolji i bilo da ih sami iscedite ukoliko je to moguće.

DOMAĆI SENDVIČ UMESTO KUPOVNOG

– Ovako ćete uvek znati šta se nalazi u vašem sendviču i koliko kalorija ima. Koštaće manje, a svakako će biti mngo zdravije. Spremite sebi mešavinu povrća sa nekim namazom (kao što je humus).

SVEŽE VOĆE UMESTO KOLAČA

– Jedite voće svih boja, umesto kolačića sa veštačkim bojama i zaslađivačima, bespotrebnim kalorijama, šećerom i mastima.

VODA UMESTO GAZIRANIH PIĆA

– Gazirani napici su od najvećih izvora šećera i kalorija. Izbegavajte ih u širokom  i umesto njih pijte ili vodu ili vodu sa komadićem limuna.

RIBA UMESTO PLJESKAVICE I KROMPIRA

– Umesto da ručate masnu pljeksavicu sa krompirićima i nekim masnim sosom, jedite bilo koju ribu sa roštilja uz neizbežnu sezonsku salatu.