Posted on

Grožđana voda: Čudesni napitak za obnovu energije

Gvožđana voda – da li ste ikada čuli za sve njene prednosti? Ovaj neobičan napitak predstavlja odličan dodatak vašoj dijeti, pogotovo jer se stara za dobro zdravlje jetre.

U čemu je tajna ovog napitka?

Voda u kojoj se kuvalo suvo grožđe stimuliše određene biohemijske procese u jetri koji joj pomažu da efikasnije vrši detoksikaciju krvotoka.

Najveći “krivac” za ovo jesu same grožđice. Ukoliko pratite ovaj tretman cela četiri dana, primetićete da vam se varenje poboljšalo.

Doktori često preporučuju da suvo grožđe jedemo ujutro

kako bismo se bolje brinuli za zdravlje srca, eliminisali loš holesterol, smanjili nivo triglicerida i poboljšali rad želuca i samog metabolozma.

Grožđice su prirodan izvor minerala i vitamina, ali njihov efekat se drastično povećava ako pijemo vodu u kojoj su se potapale jer se na taj način smanjuju nivoi šećera.

Potrebno vam je 400 mililitara vode i 150 grama suvog grožđa.

– Pažljivo birajte grožđice i izbegavajte one koje su svetle boje i veoma sjajne jer taj sjaj nije prirodan i rezultat je brojnih hemijskih procesa koji su zaslužni za takav „primamljiv“ izgled. Odlučite se za one tamnije boje koje nisu ni previše tvrde ni previše meke.

– Operite ih i sklonite sa strane.

– Zagrejte dve šolje vode do ključanja. Dodajte grožđice i pustite ih da se krčkaju 20 minuta. Zvuči lako, ali to nije sve. Potrebno je da ostavite grožđice da se natapaju preko noći.

– Narednog jutra procedite vodu i ponovo je zagrejte. Ovaj napitak možete piti vreo ili mlak, ali je važno da ga pijete na prazan stomak odmah nakon buđenja. Doručak bi trebalo da usledi pola sata kasnije

– Idealno je da ovo radite nekoliko dana u nizu – minimum četiri. Već nakon dva dana primetićete da želudac bolje radi i imaćete više energije.

Ovaj tretman možete ponavljati svakog meseca.

Izvor: lepotaizdravlje