Posted on

Najbolji je proteinski doručak

Najbolji je proteinski doručak kažu. Već i vrapci na grani znaju koliko je nezdrav tradicionalni srpski doručak koji podrazumeva burek ili neko drugo pecivo. Ali da li ste znali da i ono što je na prvi pogled zdrav izbor, žitarice, ne treba jesti ujutru?

Najbolji je proteinski doručak

Razlog je jednostavan – ovakav doručak neće vas zasititi do ručka, pa ćete verovatno poželeti još nešto da gricnete čime ćete uneti nepotrebne kalorije. Još jedna zdrava namirnica – smuti – našao se na zabranjenoj listi jer kako kažu nutricionisti, ova mešavina različitih vrsta voća puna je šećera. Izbegavajte doručak pun ugljenih hidrata i vodite računa o kafi, pogotovo onoj koja obiluje dodacima jer i ona sadrži mnogo kalorija.

Najbolji izbor je proteinski doručak, na primer omlet od povrća ili jaja, jogurt i sir. Ova kombinacija će vas zasititi i manje ćete kalorija uneti tokom dana. Valjalo bi da planirate doručak prethodne večeri da ne biste ujutru gubili vreme.
Savet plus: Nije bitno samo šta jedete, već i kada – većina ljudi doručkuje između 9 i 10 časova što je suviše kasno. Prvi obrok najbolje je uzeti pre 8 časova jer se tako ubrzava metabolizam.

Izvor: novosti