Posted on

Kako se rešiti celulita: Napitak koji ga topi

Kako se rešiti celulita je pitanje koje žene postavljaju sebi gotovo svakodnevno. Kažu da ga ovaj napitak topi, ali i ukoliko ne verujete ništa vas ne košta da probate! A ukoliko budete uporni uverićete se da je delotvoran!

Mnogi ljudi izbegavaju bananu kada su na deti, ali samim tim prave veliku grešku, jer banane tope masnoću u krvi.

Banane su pune kalijuma

On uklanja višak vode iz organizma, a uz to imaju prirodne šećere fruktozu, glukozu i saharozu koji su sjajan izvor energije za telo. Jedna banana je dosta da se utoli glad koja bi nas inače naterala na konzumaciju grickalica

Uz bananu treba da jedete i što više povrća pogotovo spanaća, takoder je jako dobro i bobičasto voće. Daje nam potrebne minerale i vitamine.

Kako se rešiti celulita – evo recepata!

Banana sa bobičastim voćem priprema se na sledeći način:

  • Uz jednu bananu ide i jedna kašika bobičastog voća, kašika meda, kašika đumbira i pola šolje mlake vode.
  • Banana sa spanaćem sjajna je za ublažavanje gladi. Uz jednu bananu ide 20 grama svežeg spanaća, pola šolje jogurta, trećina šolje zobenih pahuljica i kašičica meda.
  • Uz napitak od lanenih semenki masti se brzo tope! Za jednu bananu idu dve kašike lanenih semenki, dve kašike surutke i jedna narandža.

Svi ovi napici pripremaju se u blenderu. lako je i jednostavno, a najbolje je da ih konzumirate ujutro umesto doručka.

Većina nutricionista će vam reći da je važna i fizička aktivnost. Pored toga što ćete konzumirati ovaj napitak, vežbajte. Ukoliko ne volite trčanje, možete hodati do škole, fakulteta ili posla. Sigurno da će značiti vašem organizmu.

Možda je najbolje rešenje da ove napitke ponesete sa sobom i usput ih konzumirate. Manjak vremena ume da bude problem, ali ne sme da nas omete u pravilnoj ishrani jer ona je veoma važna za naše zdravlje.