Posted on

HRANOM PROTIV KOMARACA: Da vas više ne napadaju

Hranom protiv komaraca. Mislite da nije moguće? Hrana koju jedemo može nas učiniti primamljivijim plenom za komarce, pa ukoliko želite da izbegnete bliske susrete sa nasrtljivim insektima, izbegavajte i sledeće namirnice…

Pivo
Nekoliko čaša hladnog piva vam može popraviti raspoloženje, ali je dovoljna i jedna da postanete lak plen komaraca. Naučnici nisu mogli da otkriju zbog čega komarce više privlače ljudi koji su popili pivo, ali sigurni su da nema direktne veze sa etanolom. Moguće je da i komarci vole miris i ukus kvalitetnog piva.

Hrana bogata kalijumom
Banane, krompir, šljive, suvo grožđe, spanać i avokado sadrže dosta kalijuma koji povećava laktičnu kiselinu koja se izlučuje preko kože. Inače, ova kiselina je jako privlačna komarcima pa ste im tako još ukusnija i privlačnija meta.
Slane grickalice
I veoma slane namirnice povećavaju nivo laktične kiseline, što vas čini ukusnijim komarcima.
Slatkiši
Koliko god da uživate u poslasticama, ove neodoljive namirnice imaju aromu saharina, koja je privlačna većini životinja, uključujući i dosadne komarce.
Alkohol
Alkoholni napici povećavaju temperaturu vašeg tela, pa ste tako privlačniji komarcima. Komarci naročito “vole” osobe koje piju slatke koktele.
Hrana bogata holesterolom
Verovatno znate da visok nivo holesterola nije dobar za zdravlje, ali i privlači komarce. Zbog toga povedite računa o svom zdravlju i komarci će vas izbegavati. Dva komarca jednim udarcem.
Ukiseljene namirnice
Kiseli krastavčići mogu da budu veoma osvežavajući, ali ukiseljene namirnice sadrže laktičnu kiselinu pa će vas učiniti privlačnijim komarcima.
Mlečni proizvodi
Leto nam donosi toliko ukusnih sladoleda, ali najbolje je da izbegavate one mlečne kako bi komarci izbegavai vas. I ovde je glavni krivac laktična kiselina kojoj komarci prosto ne mogu da odole.

 

Izvor: Prva