Posted on

Zašto MORATE da stavite kokosovo ulje u jutarnju kafu

Kada je u pitanju kokosovo ulje nikako ne gledajte koliko ima kalorij. Ono što ono donosi vašem organizmu ukoliko ga konzumirate svakoga dana mnogo je bitnije…

Kokosovo ulje ima od 820 do 900 kalorija u 100 grama

Ipak , bez obzira na energetsku vrednost, kokosovo ulje ima veliki uticaj na lakše skidanje kilograma jer ubrzava metabolizam. Jednako tako ubrzava i nas – jer nam daje potrebnu energiju.

Kokosovo ulje naime ne sadrži ni ugljenehidrate niti proteine, već je potpuno lipidnog sastava što znači da se sastoji od masnih kiselina lanaca srednje veličine. Ostale namirnice koje svakodnevno konzumiramo najčešće se sastoje od masnih kiselina dugačkog lanca.

Kokosovo ulje se brže i lakše vari i postaje izvor energije.

Nakon dugotrajnog konzumiranja kokosovog ulja, dolazi do ubrzanja metabolizma. Osim toga, zbog osnovnog sastojka kokosovog ulja – laurinske kiseline, ovo ulje ojačava naš imunitet. Zbog istog sastojka, ulje ima i antibakterijsko, antivirusno i antigljivično delovanje.

Zbog svih ovih efekata konzumiranja kokosovog ulja, ljudi su sve više počeli da ga stavljaju u najomiljenije toplo piće širom sveta – kafu. Kokosovo ulje će obogatiti ukus kafe, a ako je to ikada bilo potrebno, to je sada. Savetuje se ipak, da ne pijete više od dva put dnevno kafu s ovim dodatkom jer biste mogli da završite s probavnim tegobama.

Kašičicu ili dve (kako vam je ukusnije) kokosovog ulja stavite u šoljicu i prelijte s vrućom kafom ili pripremite kafu i dok je još vruća, pomešajte kašičicu kokosovog ulja.

Izvor: Ordinacija.hr