Posted on

Voda na prazan stomak: Svakog jutra popijte 600 ml!

Voda na prazan stomak? Mislite da nema potrebe?

Svakoga dana neophodno je da popijete 2l vode. Ali Japanski naučnici tvrde da vodu morate da pijete i svakoga jutra pre doručka!

Voda na prazan stomak? Evo i zašto!

Japanski naučnici tvrde da bi ujutru na prazan želudac trebalo popiti četiri čaše od po 150 ml vode. Ukupno 600 ml vode. Voda će pročistiti vaš želudac, ali i smanjiti rizik razvoja niza bolesti.

Voda, naime, pročišćava creva i povećava sposobnost želuca da apsorbuje nutrijente iz hrane koju jedete.

Postupak je sledeći:

Čim se probudite, pre nego što operete zube i umijete se, popijte 600 ml vode.  Nakon toga operite zube, spremite se, ali nemojte ništa da jedete i pijete.  Zdrava ishrana podrazumeva doručak nakon 45 minuta, a nakon doručka nemojte ništa da pijete niti da jedete iduća dva sata.

Voda pomaže pri oslobađanju toksina iz našeg tela što se prvo vidi na licu i telu, odnosno na koži. Vaše lice će postati svežije i čistije.

Ispijanje vode čim se probudite smanjiće vreme koje je potrebno telu da stvori nove ćelije i mišićno tkivo.

Ako, pak, ne unosite dosta vode možete da povećate rizik za razne bolesti, poput raka dojke, raka materice, leukemije, dijabetesa, bubrežnih kamenaca, astme, zatvora, glavobolja i mnogih drugih.

Ako vam je previše da pijete 600 ml vode odmah ujutru, počnite s manjim količinama koje postupno možete da povećavate.

Voda sadrži 60 odsto našeg tela i neophodna nam je za život. Ipak, postoje i situacije u kojima bi vodu trebalo obavezno izbegavati!

Kada vam je mokraća bistra, posle obilnog obroka ili tokom intenzivnog vežbanja. U ovim situacijama zaista bi trebalo izbegavati unos povećane količine vode. Onda se može desiti nešto potpuno suprotno od onoga što želimo. 600 ml ujutru je preporuka, a tempo unosa tečnosti u ostatku dana valjalo bi uskladiti sa potrebama svog organizma jer – ko naše telo poznaje bolje od nas samih.