Posted on

Šta jesti posle treninga

Sigurno ste se nekada zapitali šta jesti posle treninga. Mogu se čuti različiti komentari, ali evo jednog od, prema našem mišljenju, najkorisnijeg.

Kada trenirate, nije svejedno šta ćete nakon treninga pojesti

Nakon treninga, pogotovo ako je bio jačeg inteziteta, mnogi ljudi ogladne . Međutim, treba povesti računa o namirnicama koje ćemo uneti u organizam nakon završenog treninga.  U protivnom  nam se onda sav trud uopšte ne isplati, pogotovo ako želimo da izgubimo suvišne kilograme.

Posle treninga, najbolje bi bilo da sačekate jedan do dva sata pre nego što krenete da pojedete nešto.  Tako organizam još malo troši zalihe masnoće. Za to vreme, naravno da možete piti vodu i to u velikim količinama jer je ona najzdravija, a i malo ćete pobediti glad.

Kada završite sa napornim treningom, vašem telu su potrebne belančevine. Zato je kao obrok najidealniji neki dijetalni proteinski proizvod.

Šta da jedete nakon treninga?

Možete spremiti omlet od belanaca, skuvati belo meso, skuvati lignje, posni sir ili skuvati (ili ispeći na roštilju) filete od bilo koje vrste bele ribe. Takođe je jako bitno da uz obrok imate i salatu – od paradajza, krastavaca, kupusa, paprike, rotkvice, sa lukom i zelenu salatu. Sve dolazi u obzir.

Ako ipak ne možete izdržati da ne jedete posle treninga:

1. Pijte što više tečnosti, naročito vode, ali možete popiti i šolju zelenog čaja ili kakaa bez šećera;
2. Možete popiti do pola litra nemasnog kefira;
3. Pojedite jabuku.

Ako imate treninge kasno uveče:

… I nakon njih idete, posle tuširanja, na spavanje, jedite isključivo belančevine u malim količinama, npr. 100 – 150 grama nemasnog sira ili pojedite jedno jaje.

Izvor: zenskimagazin