Posted on

Grickalice koje ne goje!!!

Grickalice koje ne goje? Da, postoje!

Kako starimo usporava nam se metabolizam i polako počinju da nam se gomilaju kilogrami. Najveći broj suvišnih i nezdravih kalorija unesemo kroz medjuobroke. Ali šta raditi kad ogladnimo na poslu, šetnji ili nam naprosto nije vreme za obrok i hteli bi samo nešto da gricnemo. Jednostavno je, odabrati grickalice koje ne goje. Sigurno se pitate da li su ukusne. Pogledajte našu listu pa prosudite sami.

Čokolada za kuvanje

Ako ste ljubitelj slatkog i naprosto slatkiši vas smiruju, red crne čokolade za kuvanje je pravi izbor. Ne samo da neće poremetiti nivo šećera, već ćete uneti mnoštvo hranjivih sastojaka. Ova čokolada je odličan izvor magnezijuma i bakra. Takodje je veoma snažan antioksidant.

Voće

Voće je zasigurno uvek dobrar izvor. Bogato je vitaminima i mineralima, a uz to sadrži zdrav šećer. Još uz to imate veliki izbor, te će neka voćka zasigurno odgovarati vašem ukusu.

Bademi

Orašasti plodovi su veoma siti. Samo šaka badema može da vas zasiti na nekoliko sati. Možete ih kombinovati i sa voćnim jogurtom.

Leblebije

Ovo je niskokalorična namirnica veoma bogata mineralima. Idealna kada ste u poslu, radite nešto na kompjuteru ili slično. Možete je naći u gotovo svakoj radnji zdrave hrane.

Proteinske pločice

Vrlo popularne u poslednje vreme. Pomoće vam u koncentraciji na poslu. Iako se svi nutricionisti oko njih ne slažu u kojoj meri su zdrave, zasigurno su mnogo bolji izbor od čipsa.

Pistaći u ljusci

Meni lično omiljena poslastica.  Imaju malo kalorija u poredjenju sa orašastim plodovima. Bogati su antioksidantima.

Čips od banane

Zvuči vam čudno. Verujte veoma je ukusno. Ja sam takodje bila skeptik dok ovaj čips nisam probala i odmah sam drugaricu pitala kako se pravi. Što je najbolje vrlo je jednostavno. Bananu isečete na kolutiće, da budu što tanji. Gotovo se provide. Poprskate ih maslinovim uljem i posolite. U tepsiju stavite papir za pečenje i poredjate kolutiće. Pečete oko 10 minuta

Ovo su grickalice koje ne goje, ali u njihovoj količini ne treba preterivati.

izvor: tvojakuvarica.com