Bele smrti su nešto za šta smo čuli, ali sve češće se pominje i peta. Sigurno ste znali kako “pet otrova” deluje na vaš organizam. Ipak, za njihovo korišćenje nemate izgovor.
Belo brašno:
je skoro čist skrob i sadrži samo malu količinu hranljivih sastojaka originalnog zrna . Dodatni hemijski tretmani dovode do formiranja zrna proizvoda pod nazivom aloksan. O se koristi u industriji za proizvodnju šećerne bolesti koji medicinski stručnjaci koriste u istraživanja kod zdravih miševa .
Beli šećer:
se ne može smatrati hranom , već kao čisto hemijska supstance .Ona je ekstrakovana iz biljnih izvora kao što su šećerne trske ili repa . Zatim , njegov sok se vadi u ovom procesu koji uklanja sve proteine vlaknima formiranje i 90% zdravih hranljivih sastojaka.
Kravlje mleko:
Proces pasterizacija može pomoći da mleko ima duži rok trajanja , ali su troškovi toga jako visoki . Njihov proces uklanja vredne enzima, vitamina A, C, B6 i B12 , a u isto vreme , omogućavajući prenos hormona i antibiotika u procesu mleka. Pasterizacija ubija korisne bakterije koje se mogu naći u sirovom mleku.
Beli pirinač:
može značajno da utiče na nivo šećera u krvi, što je rizik za dobijanje dijabetes .Preradom belog pirinča uklanja se gornji sloj i klica . gde u osnovi ostaje samo deo koji se sastoji uglavnom od skroba.
Rafinisana so:
Ovaj proizvod povećava rizik od nekih kardiovaskularnih problema. Rafinirani so ima svoj deo štetnih nuspojava za one koji koriste previše. Dok kuhinjska so ima jod , što je potrebno za Vaše dobro zdravlje, mnogi obrađuju hranu koja u sebi ne sadrži jod. Fluor je još jedan dodatak uključen u rafinerijskom procesu soli koji može biti loš za vas kada ga konzumirate previše, a kao posledicu možete imati visok krvni pritisak.
Izvor: superzena