Posted on

OTKRIVAMO: Koliko minuta nedeljnog treninga vam je dovoljno da održavate figuru

Otkrivamo vam ono što vas je dugo mučilo.

Redovno nedeljno vežbanje je dalek san za mnoge od nas. Ako mislite da nemate vremena da se posvetite svom telu – to je samo prazan izgovor.

Dovoljno je  da vežbate samo nekoliko minuta svaki dan

Većina nas provodi dane kukajući kako ne vodi zdrav život u onoj meri u kojoj bi trebalo. Povedite računa o svojoj figuri, prvenstveno zbog zdravlja.

Potrebna vam je motivacija – pronađite je!

Prosečna osoba u Evropi vežba 48 minuta nedeljno, što je za jednu trećinu manje od preporučene minutaže za vežbanje! Naučne studije pokazale su da je potrebno minimum 150 minuta umerenog vežbanja tokom nedelje, ili 75 minuta jakog, energičnog treninga tokom nedelje. Odaberite šta vam najviše odgovara: biciklizam, brzo hodanje, ili trčanje, koje stručnjaci najviše preporučuju jer utiče povoljno na um i telo. Pritom se preporučuje da te minute raspodelite na minimum dva dana u nedelji.

Vežbajte svaki dan 15 minuta punom snagom, ili 25 minuta laganije i na nedeljnom nivou ćete biti i više nego u skladu sa preporučenom minutažom. Iskoristite toplo prolećno vreme, stavite slušalice u uši i krenite na trčanje po svom kraju! Dobar osećaj posle vežbanja ne može se zameniti ni sa čim. Ubacite u ishranu svaki dan po jedno voće, keks sa žitaricama ili ceđene sokove, pa ćete vremenom manje hrliti ka nezdravim poslasticama.

I nemojte se opterećivati – završite dan sa čašom crnog vina, uz omiljeni film. Uživajte, volite i negujte sebe.

izvor: elle.rs