Posted on

Najbolja hrana za gubitak kilograma po mišljenju nutricionista

Najbolja hrana za gubitak kilograma san je svih nas. Ako želite da izgubite koji kilogram ili mnogo više, tu smo da vam pomognemo.

Kako bi naša pomoć bila što stručnija mi smo se konsultovali sa troje nutricionista, koji su nas uputili u najbolja namirnice koje bismo trebali da konzumiramo kako bi kilogrami sami krenuli da se tope.

U nastavku možete da pogledate o kojim čudotvornim prozvodima se radi:

Losos

“Dijete koje sadrže visok nivo masnih dijetalno-masnih kiselina se mogu naći u lasos i mogu postići veće rezultate nego sama dijeta!,” kaže Christy Shatlock, priznati nutricionista u BistroMD, servisu za specijalno dizajnirane dijetalne obroke. Pomenute kiseline mogu da pomohnu u povećanim moždanim funkcijama takođe. Losos je takođe odličan izvor joda, koji je od krucijalne važnosti za dobro funkcionisanje metabolizma.

Avokado

Pun vlakna, zdravih masti, vitamina, minerala, i nutrijenata, avokado je ključ uspeha ka predivnoj koži, kosi i vitkoj figuri. Zdrave masti u avokadu vas čine sitim dugo i manje su kalorični od ekvivalentne količine u puteru i majonezu. Lauren O’Connor dodaje kako avokado sadrži oleinske kiseline koje mogu da suzbiju vašu želju sa hranom i bespotrebnim unošenjem kalorija.

Jaja

“Dnevno jutarnje unošenje jaja u organizam može dovesti do gubitka kilograma,” kaže Shatlock.

Samo budite sigurni da jedete celo jaje, a ne samo belance. Iako je jaje puno holesterola, mnogobrojne studije su dokazale kako jaja snižavaju holesterol i mogućnost dobitka srčanih bolesti.

 

Braon pirinač

Tačno je da ugljeni hidrati pomažu u snižavanju telesne mase. Integralni pirinač je vrlo uticajan u skidanju kilograma zbog zdravih ugljenih hidrata. Ubrzava metabolizam i sagoreva masti. Takođe je punk vlakana, i na taj način zadovoljava vaš apetit duže nego prazne kalorije u prerađivanom skrobu.

Brokoli

“Jedna porcija brokolija sadrži upotpunjen obrok pun vlakana i trunke kalorija”, kaže Shatlock. U poređenju sa drugim povrćem, brokoli sadrži dobru količinu proteina, prosečno oko 4 grama po porciji.

Jabuke

“Jabuke sadrže pregršt nutritivnih vrednosti koje dobro utiču na rad vašeg srca, i koje ujedno pomažu u gubitku telesne težine”, kaže O’Connor. One ujedno i suzbijaju glad i nepotrebno prejedanje. “Studije su pokazale da konsumiranje polovine jedna jabuke pre obroka smanjuje unos kalorija u organizam”, dodaje Shatlock

Tekst: Nemanja Lalatović