Posted on

Izbirljivi ljudi: Svaki deseti nije probao brokoli, kozji sir, celer…

Izbirljivi ljudi često ovu svoju osobinu pokazuju i kroz hranu. Odbojnost prema određenoj namirnici nastaje u detinjstvu.   Kasnije zadaje probleme.

Većina izbirljivih ljudi najčešće izbegava povrće i morsku hranu

Oko 10 posto ljudi nikad u svom životu nije probalo povrće poput brokolija, poriluka, celera ili kelja. Sve zato jer su u detinjstvu razvili odbojnost prema toj hrani.

Oko 60 posto ljudi sebe bi opisalo kao izbirljive u prehrani.  20 posto njih nikad nije probalo namirnice poput škampa, sardina, lososa ili kozjeg sira, piše Daily Mail.

Osim toga, čak petina odraslih odbija da proba masline. Problem potiče iz porodice, gde su roditelji deci dopuštali preveliku izbirljivost.

Namirnice koje najčešće ljudi ne žele da probaju:

  • Inćuni
  • Kozji sir
  • Losos
  • Divljač
  • Komorač
  • Dagnje
  • Kelj
  • Škampi
  • Dinja
  • Smokve
  • Masline
  • Šljive
  • Špargle
  • Prokelj
  • Brokoli
  • Repa
  • Celer