Posted on

BRZO HODANJE: 3 najmoćnija koraka koja će istopiti masne jastučiće

Brzo hodanje ubrzaće rad srca, pospešiti metabolizam i istopiti naslage na kritičnim mestima. Hodajte pola sata svakog dana i uz ove savete za pravilnu vežbu, nakupljene kalorije istopićete još brže.

1. KORAK

Brzo hodajte 13 minuta. (Znaćete da hodate poželjnim ritmom ako primećujete ubrzani rad srca i disanja). Potom ‘presecite hod’ dvominutnim čučnjevima iz mesta koji će ‘šokirati’ organizam i pospešiti sagorevanje kalorija. Nakon toga nastavite da hodate brzim ritmom.

2. KORAK

Brzo i kvalitetno hodanje omogućiće vam samo odgovarajuće patike za vežbu. Napravite ovaj test: presavijite patike na pola, pa ih pomerajte s jedne na drugu stranu. Ako su đonovi patika prekruti, nemojte ih kupovati ili u njima vežbati.

3. KORAK

Ispravite se! Kalorije ćete brže sagoreti ako hodate u pravilnom položaju. Glava treba da bude uspravna, ramena spuštena, a ruke savijene tako da prave savršeni ugao od 80 stepeni. Potrudite se da prilikom hodanja pomerate bokove, a što manje gornji deo tela.

Stopala vam ipak trebaju biti ravna: korak počnite petom pa prebacujte težinu prema prstima, kojima se na kraju odgurajte od površine.