Brz letnji ručak san je svake domaćice. Tunjevina, brokoli, kukuruz, limun… A najlepše od svega je što se ova pasta priprema za petnaestak minuta!
Brz letnji ručak – Potrebno je:
- 550 g paste (po izboru)
- 250 g brokolija
- 2 vlašca
- 2 kašike kapara
- 85 g zelenih maslina
- sok i rendana kora limuna
- 200 g tunjevine u ulju
- 1 konzervica kukuruza
- 1 kašika maslinovog ulja + malo za posipanje
Priprema:
1. Stavite pastu da se kuva u slanoj vodi. Za to vreme, isecite brokoli na male bukete. Pasta treba da ključa 6 minuta, zatim dodajte brokoli i ostavite da ključa još 4 minuta.
2. Dok se špagete i brokoli kuvaju, iseckajte vlašac i pomešajte ga sa prepolovljenim maslinama bez koštica, kaparom, tunjevinom, korom i sokom limuna i kukuruzom.
3. Ocedite vodu iz paste i brokolija i dodajte ih u činiju sa tunjevinom. Sipajte maslinovo ulje i dobro izmešajte.
4. Pre služenja, pospite odozgo sa još malo maslinovog ulja.
Izvor: Prva