Posted on

Umesto manje, dobijate sve više kilograma treniranjem! Zašto?

Umesto manje, dobijate sve više kilograma treniranjem! Zašto? Da li vam se dogodilo da ste uložili sav svoj trud u volju i vežbanje da izgubite pokoji kilogram viška, a zapravo ste ih dobili još nekoliko?

Niste jedini. Fitnes trener Džulija Bakli pomogla je mnogim ljudima da postignu svoj zacrtani cilj i izgube taj višak kilograma. Na svom blogu Džulia je otkrila da mnogi, nažalost, biraju pogrešne vežbe.

Treba raditi teže vežbe, a ne duže

Tajna uspeha nije u tome da nešto vežbate dugo, već da vežbate ono što je teže i što će sagoreti više kalorija. Ljudi koji se odluče na spore maratone neće izgubiti višak kilograma, upravo suprotno, otkrila je Džulia.

Telo će se pripremiti za dugotrajno trošenje energije pa će praviti zalihe i tako povećati kilažu

“Svako vežbanje slabijeg intenziteta dovesće do toga da će telo pohranjivati zalihe da osigura energiju za dugotrajno vežbanje.

Ova 37- godišnjakinja je to naučila iz svog ličnog iskustva

Trčala je maratone satima, a nije gubila kilograme. Mislila je da je potrebno produžiti rutu, ali to je na kraju dovelo do povreda.

Dodaje da to ne znači da treba odustati od trčanja, jer taj način vežbanja ima mnogih zdravstvenih prednosti.

Kada je promenila način vežbanja i “prebacila se” na kraće, a intenzivnije vežbe njeno telo se promenilo. Poprilično. Izgubila je višak kilograma, a dobila mnogo više energije i u boljoj je formi. Vežbe koje ona preporučuje u svom online programu na blogu ujedinjene su pod nazivom Extreme Inferno, a uključuju dizanje tegova i kratke, ali intenzivne vežbe koje ubrzavaju rad srca.