Posted on

Šta jedu vitke žene?

Šta jedu vitke žene zanima nas sve. Verovatno vas je mnogo puta zainteresovala neka nova dijeta, naročito ako dugo pokušavate da se oslobodite viška kilograma.

Američki nutricionista Ester Blum, preporučuje način ishrane na bazi namirnica koje su naši preci mogli da iskopaju, uberu ili ulove.

Ona tvrdi da meso podiže nivo dopamina i serotonina u telu, hormona važnih za osećaj zadovoljstva i sreće. Serotonin je odgovoran za osećaj smirenosti, sreće i kontrolu nagona. Sve to vodi ka bržem i lakšem postizanju cilja, željenoj, savršenoj figuri.

Zgodne žene jedu meso, ali ne bilo kakvo, već od životinja koje su jele samo travu

Ono je bogato omega 3 masnim kiselinama i povoljno utiču na imunitet i fizičku kondiciju. Takođe sprečavaju aterosklerozu, infarkt, rak, bolesti bubrega i debelog creva. Ima ih u orasima, pistaćima i lešnicima, morskoj ribi, tunjevini, haringi, sardini.

Ove kiseline prisutne su i u pasulju, grašku, sočivu, spanaću, kelju, algama

Među najbogatijim izvorima su hladno ceđena ulja. To sumaslinovo, laneno, od uljane repice, kojima možete da začinite salatu ili meso, ali ne koristite ih za prženje.

Sveža riba, meso, voće i povrće imaju manje kalorija od prerađene hrane.

Pošto je od mnogih pacijenata čula da ne gube kilograme uprkos zdravoj ishrani i vežbanju, zaključila je da oni, zapravo, jedu “pogrešnu zdravu” hranu, a rešenje je u povratku prirodnim namirnicama.

Prema njenim istraživanjima, našem telu potrebno je manje ugljenih hidrata, od prosečnog dnevnog unosa. Zbog toga predlaže da iz ishrane izbacimo namirnice pune glutena i fabrički proizvedene hrane. Pšenica je glavni izvor glutena u ishrani, a ima ga i u raži i ječmu. Nema ga u integralnom pirinču i heljdi, zato su oni idealna zamena za pšenicu.

Međutim, mnogi nisu ni svesni da su osetljivi na gluten, što može da dovede do oštećenja organa za varenje, bola, nadutosti, umora, neredovne stolice i drugih simptoma.

Izvor:novosti