Posted on

Sladoled dijeta

Sladoled dijeta zvuči nemoguće. Da li sada mislite: “Mogu da jedem koliko hoću sladoleda i izgubiću težinu?” Na žalost ova dijeta nije takva, Ipak,  dozvoljava da jedete određene količine sladoleda dnevno ali ne i da jedete sladoled ceo dan.

Sladoled dijeta je dijeta od oko 1.250 kalorija. Ona vam omogućava da jedete sladoled svaki dan, gubite težinu konstantno.  Ipak, morate obraćati pažnju na veličinu porcije.

Sladoled dijeta

Žene na dijeti mogu da pojedu jednu činijicu sladoleda dnevno, a muškarcima je dozvoljena  jedna i po činijica. Takođe se preporučuje da jedete niskomasni sladoled koji ima 125 ili manje kalorija po obroku . Zato je neophodno da počnete da čitate etikete. Bićete prilično iznenađeni kako variraju kalorije u različitim vrstama sladoleda. Naravno, domaći sladoled je bolje rešenje.

Primer jelovnika I

Doručak: jedna šolja žitnih pahuljica prelivenih sa jednom kašičicom šećera, jedna šolja borovnica i jedna šolja niskomasnog mleka.

Ručak: sendvič sa dve kriške integralnog hleba, parčetom zelene salate i 75 gr tunjevine. Po želji dodajte i kolutove paradajza i kao začin mrvljeni bosiljak.

Užina: šolja niskomasnog mleka i jedna voćka.

Večera: jedna velika kriška pice sa sirom i mešana salata.

Desert: jedna činijica sladoleda.

Primer jelovnika II

Doručak: 75 grama mladog sira, 2 tosta od integralnog hleba, 1 pomorandža, šolja čaja.

Ručak: grilovane pileće grudi (150 gr), parče integralnog hleba, velika salata od sezonskog povrća.

Užina: šejk od 2,5 dl domaćeg kefira (ili jogurta) i pola šolje malina ili kupina ili borovnica (jednom rečju – bobičasto voće koje imate).

Večera: 200 gr šampinjona pečenih na teflonu, 25 gr šunke, šolja parenog mešanog povrća (karfiol, šargarepa, mlade boranije, grašak…) i 1 paradajz kao salata.

Desert: jedna činijica sladoleda.

Sladoled dijeta – dodatne napomene

Dakle, moći ćete da jedete sladoled svaki dan, a dobro izbalansiran jelovnik će vam omogućiti da se kalorijski unos drži pod kontrolom. Drugi deo sladoled dijete uključuje fizičku aktivnost (bar 30 minuta brze šetnje svakoga dana), mada to je preporučljivo bez obzira koju dijetu koristite.

Kada ste na sladoled dijeti, savetujemo vam da jedete različite hranljive namirnice koje su bogate vlaknima, zajedno sa voćem, povrćem i svakako dnevnom porcijom sladoleda. Možete jesti sladolede različitih vrsta, mada je najbolje držati se provereno zdravijih, domaćih sladoleda kod kojih možete i da kontrolišete količinu kalorija kad ih pravite.

Da li je sladoled dijeta efikasna?

Sladoled dijetu je probalo dosta ljudi i svi oni tvrde da ova dijeta radi. Koliko se tačno kilograma gubi još uvek nije potvrđeno budući da je u pitanju relativno nova dijeta ali neki prosek je oko 2 kilograma nedeljeno što, sa zaista bogatim jelovnikom, zaista nije ni malo loše.

Ako se odlučite da isprobate ovu dijetu, morate proveriti da li vam odgovara. Sladoled dijeta će apsolutno raditi ako je razumete i pratite smernice koje su vam date. Inače, ova dijeta dobilo je ovo ime da bi privukla pažnju, ali je ona u suštini vrlo razuman pristup mršavljenju, a to je vežbanje i brojenje kalorija.

Izvor: lisa.rs