Posted on

Zgodna i neodoljiva: Pripremite telo za plažu u roku od 24h

Zgodna i neodoljiva žena san je svakog muškarca, a zgodno telo san svih žena.

Prestanite da konzumirate gazirana pića i fast food

Nadimanje i bilo kakva muka često su uzor konzumiranja loše hrane i gaziranog pića, kao i preterane upotrebe soli. Zato je poželjno da pred odlazak na more, a pogotovo 24 časa pre plaže izbegavate bilo kakvu nezdravu hranu.

…. i alkohol

Mrzimo što vam donosimo loše vesti, ali ne postoji drugi način da vam kažemo: alkohol = mučnina, nadimanje, “težina”. Ali dobro, već na plaži možete da se malo opustite, jer svakako nećete “umreti” ako uzmete jedan koktel. Možete vi to!

….i ugljenje hidrate

Ukoliko ne možete bez njih, onda se potrudite da to bude minimum, minimuma ili da konzumirate ugljene hidrate bogate hranljivim sastojcima poput smeđeg pirinča, ovsenih pahuljica i kinoe koja spada u najzdravije žitarice. Studije su pokazale da dijete koje vas teraju da se odreknete ugljenih hidrata nemaju puno uspeha, ali ako ih izbacite na 24h, to ne bi trebalo da ima neki negativan efekat.

Pijte vodu, vodu i samo vodu!!

S obzirom da je to najlakši i najbrži način da svoje telo pripremite za plažu, ne želimo da čujemo bilo kakav izgovor! Vašoj koži i telu je voda tokom leta daleko potrebnija nego zimi, usled izlaganja suncu. Ukoliko niste neki ljubitelj vode, svakako možete da joj dodate limun, ne bi li vam ukus bio prijatniji.

Konzumirajte sirovu hranu

Ishrana na bazi sirove hrane mnoge odbija, ali ukoliko se disciplinujete na dan, dva, uradićete sjajan detoks koji će vaše telo znati da ceni. Sirova hrana je bogata vlaknima koja i te kako prijaju vašem organizmu, i videćete kako za kratko vremena vaša koža postaje lepša, sjajnija, a apetit slabiji. Uostalom, Kate Middleton je već godinu dana samo na ovoj ishrani. Ugledajte se na nju i njenu vitku liniju.

Idite u teretanu

Ili se samo krećite. Bitno je da imate neku fizičku aktivnost. Nije potrebno da se „ubijete“ od voženja bajsa ili trake u teretani, dovoljno je da se samo malo „prodrmate“ na nekom fitnesu, zumbi, pilatesu.

Preventivno popijte nešto protiv mučnine

To će vam pomoći da nemate gasove ili bilo kakvo nadimanje.

Probajte arniku

Višegodišnja biljka u srednjem veku se koristila kao lek za rane i bilo kakve povrede tela, a deluje na vas kao brufen, smirujući bilo kakvu upalu. U svim bolje snabdevenim apotekama je moguće pronaći gel od arnike ili losion.

Depilirajte se na vreme

Nikako, ali nikako se nemojte depilirati tek nekoliko sati pre odlaska na plažu. Koži je potrebno neko vreme da se crvenilo povuče a ona pripremi za sunce.

Kamuflirajte masnice i fleke po telu sprejom za samopotamnjivanje
Potrudite se da pronađete neki sprej koji neće na vama izgledati kao da vas je „spržio“ solarijum ili da ste se sunčali obučeni.

Spavajte

Do sada bi trebalo da ste naučili da „beauty sleep“ nije tamo neki mit, već istina. Podočnjaci, „sumorno“, umorno lice… sve to često bude epilog neispavanih noći. Ne bi trebalo da spavate manje od 7-8 sati, kao ni više od 12.

Ispravite se kada stojite

Čestitamo vam!! Upravo ste izgub

ili oko 2, 3 kilograma. (Bar tako izgledate.)

Budite samouvereni!

Verovatno sada već prevrćete očima, jer ste ovo čuli minimum 100 puta, ali ne možemo vam pomoći. Govorićemo to iznova i iznova dok god ne naučite: lepota je u stavu. Kada se osećate dobro, i izgledate dobro.

Izvor: Elle