Posted on

Pasta salata sa tunjevinom

Pasta salata sa tunjevinom je nešto čemu sigurno nećete odoleti.

Sastojci

350 g paste
1/2 glavice zelene salate
2 jaja
500 g paradajza
2 paprike
1 konzerva tunjevine u sopstvenom soku
1 vezica bosiljka
2 cena belog luka
100 g majoneza
300 g punomasnog jogurta
1 kašika soka od limuna
šećer, so, biber

Pasta salata sa tunjevinom – priprema

1. Testeninu skuvajte prema uputstvu na pakovanju da bude al dente. Jaja tvrdo skuvajte, isperite ih i oljuštite. Paradajz isecite na kriške, zelenu salatu operite. Papriku isecite na kockice, a tunjevinu ocedite i isitnite. U velikoj posudi izmešajte povrće i tunjevinu.
2. Za dresing bosiljak isecite na tračice, a beli luk oljuštite i naseckajte, sve izmešajte sa majonezom, jogurtom i sokom od limuna. Dresing začinite solju, biberom i šećerom.
3. Testeninu ocedite i zajedno s dresingom pažljivo izmešajte s povrćem i tunjevinom. Jaja isecite na kriške i pre posluživanja dekorišite po salati.

Centar za pravilnu ishranu/Stvar ukusa