Posted on

Najnoviji fitnes trendovi

Najnoviji fitnes trendovi su veoma zanimljivi. Od laganih, do visoko intezivnih fitnes programa, saznajte šta nas sve ove godine očekuje u svetu fitnesa….

Sigurni smo da ste čuli za SoulCycle ili Spin grupne treninge. Oni su bili najpopularniji poslednjih nekoliko godina u Americi.

Glasna muzika, skučena soba i motivacioni govor instruktora koji podiže nivo endorfina, unutrašnju želju i poboljša iskustvo praktikanata.

Sada postoje novi trendovi za koje fitnes gurui misle da će smeniti ovu popularnu vrstu vežbanja.

U nastavku vam predstavljamo 5 najnovijih fitnes trendova koji će obeležiti 2017.

Dancebody

Jacqueline Kasen, instruktor u Anatomy at 1220, otkriva da će trening koji sadrži plesne pokrete ponovo biti aktuelan. “Ove godine, glavni koncept vežbanja biće DanceBody. Oblikovanje tela treba da bude zabava. Kao bivši igrač, mogu definitivno da kažem da uz DanceBody program možete da isklesate telo,.”

 

Strong by Zumba

Alberto Perlman,, kaže da će se klasična zumba oslanjati na trening visokog inteziteta koji daje najbrže rezultate.” Vežbanje koje se zasniva na muzici, kao što je Strong by Zumba, će vas gurati da pređete svoje granice. Navešće vas da uradite više čučnjeva i sklekova, nego inače. To je dokazano kroz ovaj trening, u kome upravo ritam muzike upravlja programom. On ubrzava standardne pokrete, što će vas dovesti do pravog iskustva vežbanja.”

 

Xtend Barre

Frida Harju, nutricionista koja radi za zdravstvenu aplikaciju Lifesum, takođe podržava plesne fitnes programe. Barre program vežbanja inspirisan joga balet potezima, doživeo je veliku popularnost poslednjih nekoliko godina, postajući jedan od najbeže rastućih fitnes trendova. Kako se očekuje, barre vežbe će dominirati i tokom 2017. godine, samo će biti preoblikovane u novu formu, odnosno činiće ga nešto zahtevniji potezi. Tzv. Xtrend Barre program imaće iste efekte na toniranje tela, baš kao standardan barre ali će sadržati i intezivne pokrete koji će podići nivo adrenalina u krvi, te ubrzati vaš puls.

 

Boxerina

Miks boksa i barrea je nešto sasvim novo, a ovaj vid vežbanja postaje sve interesantniji mnogim damama. Zanimljiva je informacija da ćemo se ove godine vratiti osnovi, tj. samom boksu. Boks ponovo doživljava svoj veliki comeback, naravno u vidu nove forme- Boxerina treninga koji kombinuje brze pokrete u boksu, koji će ubrzati otkucaje srca, i barre pokrete koji jačaju i povećavaju fleksibilnost.

 

Floatfit

Ako na Google pretraživaču ukucate “floatfit” bićete iznenađeni videima i fotografijama žena i muškaraca koji održavaju ravnotežu na boardu u vodi, dok izvode fitnes pokrete. Osim spretnosti, za ovo je potrebna i odlična koncetracija. U suštini, ovaj Floatfit se zasniva na istim principima kao trening visokog inteziteta, ali umesto klasičnog vežbanja na patosu, ovaj program se izvodi na vodi. Imajte u vidu da dok održavate telo stabilnim na plutajućem boardu, vaši mišići moraju da rade jače kako bi održali ravnotežu, što brzo dovodi do vidljivih rezultata.

Izvor : elle.rs