Kukuruz, tačnije kokice neki smatraju izuzetno dobrim za dijetu, dok drugi veruju da su ubice dijete. Konzumacijom samo 100 g kokica dnevno približno se može nadoknaditi nedostatak vlakana.
MIT: Kokice ne goje
ISTINA: Tačno! Iako su bogate energijom, kokice su izvrstan dodatni izvor vlakana, kojih nam danas nedostaje u ishrani.
Prosečan čovek dnevno u organizam unese između 10 i 15 grama vlakana, što otprilike predstavlja polovinu njihovog potrebnog dnevnog unosa, a to je ozbiljan zdravstveni problem. Konzumacijom samo 100 g kokica dnevno, približno se može nadoknaditi taj nedostatak.
Kukuruz kokičar – Dobre strane
Nizak udeo šećera, natrijuma, holesterola odnosno zasićenih masnoća. Kukuruz kokičar zagrejavanjem povećava svoju ukupnu antioksidativnu aktivnost, te nas na taj način štiti i u zdravstvenom smislu.
Ali, postoji i tamna strana konzumacije kokica, koja se odnosi na sve industrijski prerađene kokice prelivene različitim dodacima od delimično hidrogenizovanih biljnih ulja, veštačkih aroma, pojačivača ukusa i visokog udela soli, što nikako ne ide u prilog zdravlju i prevenciji suvišnih kilograma odnosno bolesti.
Dakle, kokice ne debljaju i veoma su korisne.