Posted on

Kako da smršate ako ste po ceo dan na poslu?

Kako da smršate ako ste po ceo dan na poslu? Ako nemate vremena za teretanu, a nezgodno vam je da drastično promenite način ishrane, otkrijte nekoliko korisnih načina da izgubite višak kilograma.

HLEB

Izbacite hleb ako želite da smršate. Čak i ograničavanje unosa hleba može pomoći. Verujte da vam neće vam mnogo nedostajati, a posebno kada za vrlo kratko vreme primetite rezultate. Ovo je jedan od najvažnijih koraka, jer će se kilogrami topiti mnogo brže.

PREJEDANJE

Kod svih ljudi koji žele da smršaju glavni problemi su suzdržavanje, kontrola i čvrsta odluka. Morate prestati sa prejedanjem! Ma koliko vam bilo slatko, divno, ukusno, ma šta vas teralo da jedete još, morate stati, morate znati da presečete.

Pazite zaista šta jedete – razmislite o kontroli. Jedite sporije, umerenije, uživajte lagano u hrani i osećaćete se sitije nego kada brzo u sebe “ubacite” brdo hrane. Prevarite sami sebe tako što ćete stavljati obroke u manje tanjire. Tako ćete biti primorani da jedete manje (naravno, pod uslovom da imate dovoljno samokontrole da ne dosipate još).

DRŽITE SE VODE

Voda je vaš najbolji prijatelj! Zaboravite na gazirana pića, ali i na sokove pune šećera. Kada ste žedni pijte čistu vodu ili vodu sa malo limuna, a ako želite neki drugačiji napitak, neka to bude sveže ceđeni sok, bez zaslađivača. Imajte na umu da su gazirana pića i “šećerni” sokovi glavni krvci za svo ono ružno salo, koje se nagomilava.

MOTIVACIJA

Pronađite pravu motivaciju, koja nije vezana samo za to da želite da izgledate bolje. Neka ovo bude test izdržljivosti vašeg karaktera, usvajanja novih stavova, a kada prihvatite zdrave navike, vrlo brzo ćete primetiti da se osećate zdravije, bolje, poletnije, srećnije.

GRICKALICE

Pored gaziranih pića nezdrave grickalice su vaš glavni neprijatelj. Samo izbacivanjem hleba, gaziranih pića i grickalica napravićete čuda i zapazićete velike rezultate. Nema više ubacivanja smeća u organizam.

ZDRAV RUČAK

Nema izgladnjavanja, ali ni pretrpavanja mesom, testeninom i slatkišima. Radije napravite veliku zdelu salate sa sirom, spakujte je u posudicu, ponesite viljuščicu i to grickajte celog radnog dana. Mnogo svežeg povrća će za samo par dana pročistiti vaš organizam.

Potrudite se da slobodne dane iskoristite da napravite neki zdravi ručak, jedite više ribe, manje prženog, pečenog, testa, sendviča…

Pripremite brze salate, projice, pijte zeleni čaj, nabavite zdrave grickalice. Posle ručka, umesto odmora uz televiziju, prošetajte bar 15 minuta. Verujte da ćete na taj način bolje odmoriti nego pored kutije pune reklama.

Izvor: b92.net