Posted on

Health and fitness: 10 aplikacija koje će vam olakšati i pojačati tempo vežbanja

Health and fitness – važni svakome od nas. Od aplikacija koje prate vaše trčanje, preko onih koje vam tempiraju formu do onih koje pozitivno utiču na vaš um i motibaciju, izdvajamo 10 najboljih u ovom trenutku:

Nike Training Club

Nike Training Club aplikacija vam omogućava da trenirate u pokretu. Možete odabrati trening koji odgovara vašem raspoloženju, sposobnostima i fokusiranosti. Dizajnirana od strane profesionalnih sportista. Ova aplikacija je pravi “lični trener u džepu”, koji će vas stalno stavljati pred fitnes izazov. Pored toga uz Nike Training Club imaćete priliku da dobijete savete od profesionalaca, kao i tipove treninge koji će biti prilagođeni vašim potrebama.

Myfitnesspal

Ova odlična aplikacije vam pomaže da tačno odredite koliki vam je potreban unos hrane. Od vas se traži da unesete u aplikaciju šta ste konzumirali i koliko ste vežbali. Automatski ova aplikacija će izračunati koliko ste hodali, a onda obraditi podatke. Izračunati tačan unos hrane koji je vašem telu dovoljan. Myfitnesspal će vas naučiti dosta o namirnicama koje jedete, te će te se lakše okrenuti zdravoj ishrani.

Sleep Cycle

Osim što je korisna, ova aplikacija je u isto vreme veoma fascinantna, jer ćete odjednom imate informacije o tome šta se dešava kada ste nesvesni! Vi postavite aplikaciju pre nego što odete na spavanje, a ona uz pomoć mikrofona meri disanje, otkucaje srca i pokrete kako bi procenila kada ste bili u dubokom ili kratkom snu. Najkorisnija stvar je praćenje vašeg sna na nivou cele nedelje, koja će vam pomoći da proradite na tome.

Headspace

Ako patite od velikog stresa i preopterećnosti uma, ova aplikacija je savršena za vas. Kao lični trener koji pomaže vašoj psihi, Headspace se ponaša kao pravi trener koji će vas učiti kako da koristite tehnike meditacije kako biste se fokusirali, oslobodili stresa i relaksirali. Headspace zahteva desetominutnu posvećenost dnevno, a zauzvrat nudi znanja koga garantuju da ćete postati majstor meditacije.

Run Keeper

Bez obzira da li ste zainteresovani za ozbiljno i napredno trčanje ili ste početnik u tome- Run Keeper morate da probate. Ovaj app prati uobičajene informacije, daje vam ciljeve i mete i prati vaše rute puta, koristeći GPS. Pravi razlog zašto ga svi vole? Kada završite, možete da odete na stranicu sa pregledom koja će vam pokazati mapu i rutu, zajedno sa svim važnim informacijama.

Apple ios9 Health

Možda niste znali ali ukoliko ste vlasnik iPhone telefona, vaša dnevna aktivnost se prati kroz Appleovu aplikaciju Health. Na svom najosnovijem nivou, ona će brojati vaše korake, hodanje i trčanje na daljinu, a pored toga možete je sinhronizovati sa spoljnim aplikacijama i koristiti je kao grafikon, za san i ishranu. Najbolje od svega: ovaj app je jednostavan za upotrebu i lako se prilagođava vašim ličnim potrebama. Da, još jedan razlog da volite svoj iPhone!

Deliciously Ella

Najprodavanija Deliciously Ella aplikacija, kreirana od strane gurua za ishranu Elle Woodward, korisna je za vegansko kuvanje. Aplikacija sadrži veliki broj recepata koji su proslavili Ellin blog. Deliciously app ima jasan format, širok izbor jednostavnih jela koje možete izabati i zapanjujuće fotografije hrane koje će vas inspirisati da kuvate.

Flexter

Flexter je besplatna aplikacija koja sadrži veliki broj treninga, u trajanju od sedam do 60 minuta. Total Body Shred, znači da možete vaš trening prilagoditi snazi i nivou energije. Postoje i korisni video tutorijali, koji će vam pomoći da proverite da li pravilno radite sve vežbe.

iDance!

Ne samo da donosi zabavu u vaš fitnes režim, već vam iDance takođe daje priliku da naučite nove veštine, a posebno one za plesni podijum. Od salse i hip-hopa, ova aplikacija predstavlja pravog virtuelnog instruktora koji vas voditi kroz različite izazove. Kada ovladate koracima u 225 individualnih animacija za igranje ili 40 klasa,  ondamožete preuzeti uloga koreografa i izgraditi prilagođeni trening za igranje.

FitStar Yoga

Ako želite da postanete pravi jogi u udobnosti sopstvenog doma FitStar Yoga je aplikacija koju treba odmah da preuzmete. Međunarodno priznati joga stručnjaci su su na samo korak do vas, te će vam kroz virtuelne efekte pružiti potpuno individualne sesije. Ova aplikacija nudi trening lakšeg inteziteta koji može biti prilagođen vama i vašim sposbostima, tako da zadovolji vaše lične ciljeve. FitStar Yoga app se redovno ažurira kako bi korisniku obezbedila nove, sveže i zabavne treninge.