Posted on

Do savršene guze u 10 minuta

Do savršene guze u 10 minuta možete doći ma koliko bili zauzeti.

Ovaj efektivan način  brzo će pokazati rezultate, jer napada sva tri mišića vaše pozadine(gluteus maximus, gluteus medius i gluteus minimus).

Kako funkcioniše:

Za svaku vežbu izvedite što više ponavljanja unutar 60 sekundi, fokusirajući se na formu. Ne odmarajte između vežbi.

1. Lezite na desnu stranu

…desna ruka treba biti u ravnini ramena, a podlaktica i dlan položeni na tlo. Savijte desno koleno pod ugao od devedeset stepeni tako da vam potkolenica bude vertikalno od leđa. Položite levu ruku na bok, a levu nogu ispružite tako da je stopalo na podu.

U toj poziciji podižite levu nogu što više možete, ali je nemojte spuštati na tlo. Nakon 60 sekundi, ponovite na drugoj strani.

2. Počnite u istom položaju kao u prvoj vežbi.

Podignite levu nogu tako da bude paralelna sa tlom, te kolenom pokušajte doći što bliže stomaku. Nakon 60 sekundi, ponovite na drugoj strani.

3. Počnite u istom položaju kao u prvoj vežbi.

Podignite levu nogu dok ne bude paralelna sa tlom. Radite male krugove sa stopalom 30 sekundi, a onda promenite smer. Ponovite na drugoj strani.

4. Počnite u istom položaju kao u prvoj vežbi.

Podignite levu nogu paralelno sa tlom, te zamahnite unapred što dalje možete. Pri povratku u početni položaj zastanite, a zatim zamahnite unatrag. Pripazite da su vam leđa u svakom trenutku ravna. Nakon 60 sekundi, ponovite na drugoj strani.

5.Stanite uspravno, sa stopalima u širini bokova i rukama uz telo.

Brzo savijte kolena i spustite bokove prema tlu. Na najnižoj poziciji čučnja položite dlanove na pod ispred vas, te skočite 30-ak centimetara unazad. Odmah odskočite u prethodni položaj i skočite u vazduh, što više možete, a torzo okrenite za 180 stepeni udesno. Ponovite vežbu, ali ovaj put okrenite torzo ulevo. Ponavljajte sa izmenama smera.

6. Počnite u položaju za sklekove, sa stopalima u širini bokova.

Približite desno koleno prema stomaku. Zadržite koleno savijeno, te podignite nogu udesno(tako da potkolenica stoji paralelno sa tlom). Vratite se u početni položaj i ponovite sa levom nogom. Ponavljajte do isteka vremena.