Posted on

Dijeta sa supama

Dijeta sa supama mnogima zvuči kao način gladovanja. Nakon dijete sa supom od kupusa mnogi su poprilično sumnjičavi, ali isplati se probati.

Dijeta sa supama – Glavne odrednice

Gubitak kilograma može biti poprilično jednostavan ukoliko se dobro osmisli. S druge strane dijeta nikako ne mora biti znak loše i bezukusne hrane. Sasvim je moguće jesti ukusnu i finu hranu, a opet gubiti kilograme.

Poenta ove dijete je da sedam dana za sve glavne obroke jedete domaće supe koje ste sami kuvali.  Dobra strana je što zaista imate mnogo opcija, od krem supa, bistrih supica, povrtnih ili mesnih. Pokušajte tih sedam dana iz ishrane izbaciti sve industrijski prerađene namirnice, rafinisane šećere, nezdrave grickalice i slatkiše. Smanjite i upotrebu ugljenih hidrata, ali to nikako ne znači da u supicu ne smete dodati domaće rezance.

Proteine možete dodati tako što ćete u supu staviti malo pilećeg mesa, feta sira ili na kraju krajeva pasulja.

Jedina negativna strana ove dijete jeste to će vam biti potrebano pomno planiranje obroka posebno ako ne želite ceo dan jesti isto jelo.

Čak i veliki tanjir supe ne sadrži više od 300 kalorija što je zaista sjajno jer će vas zasititi i obezbediti vam sve potrebne nutrijente, a malo testenine daće vam i neophodnu energiju za taj dan. Supe možete nositi i na posao u termos boci, a možete ih spremiti u napred i zamrznuti po porcijama.

Izvor: Lifepressmagazine.com