Posted on

Superfood napitak: Tajni sastojak zdrave kože

Superfood napitak zvuči kao moćno “oružje” u borbi protiv kilograma. Zapravo i jeste tako.

Kurkuma je jedan je od najmoćnijih prirodnih začina:

jača probavu, obnavlja crevnu floru, normalizuje menstruaciju, čisti jetru i žučni kamen, stimuliše metabolizam, deluje antibakterijski, a rešava i kožne probleme.

Leti smo, zbog pojačanog znojenja i izloženosti suncu, moru i toplini, više nego inače skloni razvoju upalnih procesa na licu.  Ako vam trenutno koža “divlja”, rešenje biste mogli pronaći u prirodi – u savršenom napitku na bazi kurkume.

Ako i nemate problema s kožom, ovaj napitak se preporučuje zbog svih ranije spomenutih beneficija, ali i kao preventivna mera protiv potencijalnih iritacija i upala na koži.

Imati prekrasnu kožu leti, kada se minimalno šminkamo, prava je sreća pa stoga slidite našu preporuku i napravite već danas ovaj čudesni napitak.

Za izradu ovog napitka treba vam:

1 štapić cimeta

6 zrna kardamoma

40 grama sveže kurkume

8 šoljica mleka badema

8 kašičica sirupa od agave ili meda

Priprema:

U maloj posudici umešatje cimet i kardamom s malom količinom vode. Nakon što voda provri, smanjite vatru i pustite da se lagano kuva 20 minuta. Nakon toga, pustite da se malo ohladi pa ovu začinsku tečnost u blenderu usitnite s kurkumom u homogenu smesu. Procedite je i pustite da malo odstoji. Na svaku čašu bademovog mleka dodajte 1 kačičicu ove smese i jednu malu kašiku zaslađivača po želji – agavinog sirupa ili meda.

izvor:elle.rs