Posted on

Mršavljenje: 5 zapovesti uspešnog gubitka kilograma

Mršavljenje – Za prvi cilj može se uzeti gubitak od oko 10 odsto od početne telesne mase…Želite da se vratite u formu pre leta i izgubite taj grozni višak kilograma? Donosimo vam nekoliko saveta o pravilnom mršavljenju, kojih treba da se pridržavate ako želite da postignete uspeh na ovom polju.

Kojih ključnih zapovesti treba da se pridržavate ako želite uspešno da skinete višak kilograma, savetuje nutricionista Branimir Dolibašića:

Nemojte se odricati kvalitetnih masti

To je najčešća greška ljudi koji drže dijetu. Hladna ulja poput lanenog ili maslinovog izvori su omega masti 3, 6 i 9, koje telo trebaju zbog zdrave kože, nervnog sistema i dobrog imuniteta.

Top 10 namirnica za svaki dijetalni jelovnik

Neizostavne namirnice su grejpfrut, celer, krastavac, tikvice, jabuke, cikorija, zeleni čaj, proteinski hleb, jagode i – voda!

Optimalno je mršaviti 1.5 do 3 kg mesečno

Za prvi cilj može se uzeti gubitak od oko 10 odsto od početne telesne mase. Dijeta nije samo suzdržavanje od hrane, važno je unositi namirnice koje nam trebaju, poput voća i povrća, kao i napraviti potreban plan aktivnosti.

Nezdravu hranu sklonite iz vidnog polja

Sve što je izloženo, obično bude i pojedeno, zato nemojte držati u blizini čokoladu, slasne grickalice i sve ono što nije na vašem jelovniku.

Top 3 suplementa za mršavljenje

CLA, L-karnitin i zeleni čaj najbolji su suplementi koji vam mogu pomoći u borbi sa kilogramima.

izvor: stil.kurir.rs