Posted on

Skidajte kilograme za kompjuterom – balansirajte na pilates lopti!

Skidajte kilograme za kompjuterom. Mislite da nije moguće? Dokazano je da sedenjem na lopti i balansiranjem ispred računara samo tokom jednog radnog dana može da se potroši najmanje 360 kalorija.

Dok uspostavljate ravnotežu, telo stalno menja položaj, što je dobro za jačanje mišića, poboljšanje koncentracije i cirkulaciju. A u pauzi mogu da se urade lagane vežbe istezanja koje će mišićima pomoći da postanu elastičniji.

Grudi

Lezite na loptu i kotrljajte se sve dok vam leđa ne budu u potpunosti na lopti. Opustite bokove i glavu, a ruke neka lagano padnu sa strane. Zadržite se u položaju dok izbrojite do pet.

Kotrljanje

Raskoračni stav, nagnite se napred. Ruke su ispružene, a dlanovi na lopti. Kotrljajte je u jednu pa u drugi stranu gurajući grudi prema podu, istegnite leđa i tetive. Zadržite se u položaju pet udisaja.

Balans

Podignite desnu nogu, a levu ispružite iza i podignite loptu iznad glave. Polako spuštajte loptu na pod i podižite nogu zbog ravnoteže. Malo otkotrljajte loptu da biste što više izdužili telo. Zadržite se u položaju pet sekundi pa promenite stranu.

Butine

Sedite na loptu i raširite noge. Oslonite laktove na kolena, opustite se i istegnite. Za bolji efekat lagano gurajte kolena laktovima. Zadržite se u položaju dok izbrojite do pet.

Leđa

“Zagrlite” loptu dok stojite i nagnite se unapred. Lopta treba da se oslanja o kolena, a ruke da vise opušteno prema podu. Zadržite se u položaju pet udisaja.

Ruke

Kleknite na pod, a loptu podignite iznad glave. Nagnite se unapred i oslonite na ruke kao da ćete uraditi sklek na lopti. Umesto toga kotrljajte loptu prema sebi i od sebe. Ponavljajte dok izbrojite do deset.

Noge

Sedite na loptu, stopala su u širini kukova. Ispružite ruke ispred sebe da biste lakše održavali ravnotežu. Polagano uz udah ispružite desnu nogu, a s izdahom je polagano spustite. Ponovite drugom nogom i nastavite da vežbate naizmenično. Vežbu ponovite pet puta svakom nogom.

Izvor: novosti.rs