Posted on

Ovo su najbolje vežbe kada ste preumorni za vežbanje

Hafington Post predlaže nekoliko vežbi koje su kao stvorene upravo za takve trenutke.

1. Ako ste umorni zato što ste sedeli ceo dan

U ovom slučaju odlične su intervalne vežbe visokog intenziteta.  Na primer snažno bicikliranje 30 sekundi pa četiri minute odmora, i tako osam puta. Ovakve vežbe mogu povećati osećaj vitalnosti bez umaranja koje dolazi s dužim vežbama.

2. Ako ste umorni zato što ste već mesecima sedeli po cele dane

Pozovite prijatelja da vam se pridruži u brzoj 30-minutnoj šetnji. Šetnje su odlične za ulazak u svet fitnesa jer postoje manje šanse od povreda i iznenadnog srčanog udara, ali su opet dovoljno intenzivne i ispunjuju vas osećajem da ste nešto postigli.

3. Ako ste umorni jer ste previše vežbali

U slučaju ovakve vrste umora dobro je da radite nešto što vas pokreće, ali ne toliko da se znojite – igrajte se frizbijem ili lagano provozajte biciklom. Najbolja rehabilitacija nakon preteranog vežbanja su lagane i neizazovne aktivnosti koje pojačavaju cirkulaciju. Zbog njih ćete ozdraviti puno brže nego da se “odmarate” gledajući TV.

4. Ako ste umorni jer ste išli na spavanje u 3 sata

U ovom slučaju jednostavno preskočite vežbe i idite u krevet. Ako se prošle noći niste dovoljno naspavali, 20-minutna poslepodnevna dremka može vam pomoći da prebrodite dan, a nakon noćnog sna od sedam ili osam sati ćete se sledeći dan osećati dovoljno snažno za bilo koju vežbu.