Posted on

Oblikujte telo na godišnjem odmoru

Dok se brčkate, nemojte da zaboravite i na vaše telo. Uz super vežbe u vodi, lako i brzo ćete videti efekte zategnutih mišića bez previše truda. Plivanje je odlična vežba za celo telo, a bazen i more mogu poslužiti i za ozbiljniji trening snage i kardio vežbi. Za ove vežbe su potrebne bučice. One su najbolji izbor jer su presvučene gumom. Osim tegova, preporučuje se da se nosi maska za ronjenje jer će sprečiti ulazak vode u nos i oči.

Delfin

Uđite u bazen ili more i ostanite u vodi do ramena. Lagano raširite noge, a ruke odmaknite od tela i podignite paralelno s ramenima držeći pritom bučice od jednog kilograma ili bočice vode. Nakon toga napravite zamah tako da se prvo dignete telom iz vode, a potom u potpunosti potopite. Postupak ponovite 25 puta. Voda će stvoriti otpor pa će mišićima trebati više snage da bi ih izveli.

Ojačajte ruke

Ispod jednog pazuha stavite bućicu ili bočicu vode i plivajte celom dužinom bazena. Koristite obe noge i slobodnu ruku, a potom bućicu stavite ispod drugog pazuha. Ponovite vežbu sa svakom rukom. Ove su vežbe odlične za jačanje mišića ruku.

Vežbe za gornji dio tela

Uđite u bazen ili more i ostanite u vodi tako da vam samo glava viri. Noge lagano raširite i stavite između nogu teg ili bućicu. Stopala podignite kao da ležite na vodi, ne ispuštajući pritom bućicu. Plivajte celom dužinom bazena koristeći samo ruke. Ova vežba je odlična za jačanje gornjeg dela tela i bedra.

Ruke u vazduh

Stanite u bazenu ili moru i jednom rukom podignite bučicu ili teg i plivajte najdalje što možete. Nakon toga bučicu stavite u drugu ruku i ponovite vežbu.

Vežbe za celo telo

Uđite u bazen, zaronite tako da vam je celo telo u vodi. Ako vam je to previše naporno jednostavno uđite u vodu do ramena. U rukama držite bučice i polako dignite desnu nogu. Nakon toga se pokušajte što više odraziti levom nogom tako da izronite iz vode. Isto vredi i za drugu nogu. Vežbu ponovite 20 puta. Korišćenjem jedne odrazne noge jača se celo telo.