Posted on

Neverovatno topljenje masti: 2 vežbe, 3 puta nedeljno, 5 kg manje odmah!

Neverovatno topljenje masti je ideal. Veoma je važno da ne vežbate dan za danom, već da dobro odmorite mišiće…

Profesionalni trener Hajdi Pauel, specijalizovana za programe ekstremne transformacije tela za 21 dan, kreirala je program vežbanja koi ludački topi kilograme, a sprovodi se samo tri puta nedeljno.

“Za čas posla skinučete 5 kilograma, a ako nastavite, na ovaj način možete da održavate savršenu figuru godinama”, rekla je Hajdi.

Veoma je važno da pravite pauze između dana kada vežbate, odnosno da ne vežbate dan za danom, jer mišići moraju da se odmore bar 48 sati.

Prvi dan, donji deo tela

Čučanj sa tegovima

Stanite u raskoračni stav, tako da vam stopala budu u ravni sa ramenima, a ruke sa po jednim tegom u svakoj podignute i savijene u laktovima, tako da vam lakat zauzima ugao od 45 stepeni, a teg dolazi u visinu lica. Radite 15 čučnjeva, ne pomerajući ruke sa tegovima.

Mrtvo dizanje sa ispravljenim nogama

Zauzmite isti raskoračni stav, ali za ovu vežbu blago savijte kolena i opet uzmite po jedan teg u svaku ruku, ali ruke sa tegovima držite prirodno opuštene, ali napred, tako da vam tegovi budu ispred gornjeg dela butina. Savijajte se napred tako da gornji deo tela bude gotovo paralelan sa podom (donji deo tela i kukovi su fiksirani), a istovremeno ruke sa tegovima spuštajte dole, a zatim se podižite. Uradite 15 ponavljanja.

Drugi dan, gornji deo tela

Dizanje iznad glave

Stanite u raskoračni stav, i uzmite teg u jednu ruku. Nadlaktica neka bude uz telo, a lakat savijen, tako da vam teg stoji otprilike kod brade. Podižite teg iznad glave ispravljajuči ruku ka gore. Uradite 15 ponavljanja sa jednom, i 15 sa drugom rukom.

Savijeno telo

Stanite u raskoračni stav, uzmite po teg u svaku ruku. Kolena neka budu blago savijena, a telo pognuto napred pod uglom od 45 stepeni, tako da tegove držite na butinama. Leđa neka budu ispravljena, a zatim vucite ruke ka sebi, tako da vam se lopatice na leđima spoje. Ponovite 15 puta.

Treći dan, celo telo

Iskorak-skok

Iz stajaćeg položaja iskoračite desnom nogom, tako da vam koleno bude pod uglom od 90 stepeni, a druga noga se potkolenicom oslanja na pod. Brzo skočite i zamenite noge – uradite to isto, samo iskoračite levom. Ponovite 15 puta.

Čučanj sa tegovima

Stanite u raskoračni stav, sa tegovima u rukama kao u prvoj vežbi prvog dana. Uradite čučanj, a dok ustajete dignite ruke sa tegovima iznad glave. Uradite 15 ponavljanja.

Sve vežbe u sva tri dana rade se u tri serije.

izvor: Stil