Posted on

Najbolje namirnice za zdravlje svake žene

Najbolje namirnice za zdravlje svake žene su veoma važne. Treba biti mudar i paziti se termina sa kojima se neretko srećemo na određenim proizvodima i u reklamama za isti. Čudotvorni čaj koji instant deluje na vaš organizam, svakako ne postoji. Postoje namirnice koje u roku od svega nekoliko sati mogu uticati na ćelije u vašem organizmu.

Šinjenica je da zaista postoji hrana koju možemo konzumirati danas i osećati se bolje već sutra.

Hlorofil

Hlorofil je zeleni pigment u biljkama. Čoveku pomaže da ćelije dobiju neophodan kiseonik, koja dovodi do veće vitalnosti i energije. Takođe, iz tela uklanja štetne materije poput pesticida i žive, koji čine da vam koža izgleda bledo i uzrokuje pad energije. Svakog jutra popijte jednu dozu tečnog hlorofila, koji se kod nas može kupiti u bolje opremljenim apotekama.

Dimljeni losos

Ova riba najbogatija Omega 3 kiselinama koje su na nekoliko nivoa dragocene za organizam, ali i za sam izgled i lepotu kože, koja će izgledati hidrirano i blistavo bez upotrebe kozmetičkih sredstava ukoliko tokom dana budete uzimali dva puta po 170 grama ovih dragocenih kiselina. Međutim, imajte na umu da losos koji se preprodaje putem velikih trgovačkih lanaca sadrži tek desetinu Omega 3 kiselina u odnosu na divljeg lososa.

Ipak, veći procenat ovih kiselina nalazi se i u orasima i u semenkama lana.

Ulje kokosa

Mada većina nevoljko priznaje, nadutost i konstipacija ili zatvor nešto su što se svima događa. No i za ovu boljku ima lek i to potpuni prirodni. Ujutru, na prazan stomak uzmite kašiku kokosovog ulja ili ga popijte sa kafom i poželite dobart dan svom divnom, ravnom stomaku

Recite NE mleku i glutenu

Proizvodi koji sadrže mleko i gluten čine da izgledate naduto, zbog čega ih većina poznatih dma pre nekog velikog događaja ne konzumira. Ukoliko se odvažno odlučite da iz svog menija maksimalno izbacite namirnice u čijem sastavu su gluten i mleko, to će učiniti da smršate brže.

Medicinske pečurke

Zaboravite na čudotvornu ehinaceu, jer su ove pečurke moćnije i od nje. Za jedan dan u stanju sa da se izbore sa opakim virusnim bakterijama gripa i prehlade. Telu velikom brzinom nadomešćuju broj zdravih ćelija koji se bori virusom. U apotekama možete naći tinkturu medicinskih pečuraka, koje podižu imunitet, ali se pre upotrebe svakako konsultuje sa svojim lekarom.