Posted on

Kako smanjite obim butina: Laki načini da ovo postignete!

Kako smanjite obim butina? Pridržavanjem sledećih uputstava i njihovim kombinovanjem brzo mozete postići željene rezultate.

Jedite više proteina

Proteini poput jaja, ribe i belog mesa pravi su saveznici zategnutih mišića i lepe kože. Kako bi telo preradilo protein potrebno mu je više snage.  Konzumiranjem proteina sagoreva više kalorija i topi masne naslage na kritičnim mestima na telu.

Radite čučnjeve

Redovna fizička aktivnost sastavni je deo zdravog života.  Ako želite imati zategnuta i tanja bedra ona neizbežno u svoju dnevnu rutinu morate uvrstiti vežbanje. Čučnjevi su najbolje vežbe za brzo postizanje rezultata kod ovog dela tela. Dobro je što ih možete raditi svuda, u svakoj prilici i svakom delu dana. Savet: počnite sa 10 čučnjeva dnevno, i svakog narednog dana povećavajte za novih pet, do deset.

Koristite kreme protiv celulita

Centimetre na ovom delu tela će vam smanjiti i preparati za borbu protiv celulita. Budite kreativni pa samo napravite jedan takav preparat, na bazi kafe, koji će uz redovno nanošenje i utrljavanje u kožu dati rezultate u vidu tanjih nogu i bedara.

Izbacite šećer

Odreknite se industrijskih slatkiša i namirnica od belog brašna sa visokim glikemijskim indeksom (koji dovodi do povećanja nivoa šećera u krvi). Što manje šećera budete jeli, manje ćete ga i želeti. Ako pak osetite jaku želju za slatkim, zamenite ove šećere prirodnim slatkišima, poput šargarepe i cvekle, ili čokoladom sa visokim procentom kakaa.

Opustite se

Stalno brojanje kalorija i proveravanje stanja na vagi neće vam doneto nista dobro, već će vam samo izazvati stres. A telo koje je izloženo stresu luči hormon kortizol, koji izaziva taloženje dodatnih masti upravo na onim delovima tela na kojima ih ne želimo, i usporava napore. Umesto toga, usredsredite se na zdraviji način života, priključite umerenu fizičku aktivnost… I opustite se, rezultati će sigurno doći.

izvor: zadovoljna.hr