Posted on

Više seksa manje kilograma

Najjnoviji hit među ženama i muškarcima širom sveta je mršavljenje putem čestog seksa. Oni koji uživaju u seksu tri puta nedeljno izgube 7.500 kalorija godišnje.  To odgovara hodanju od čak 120 kilometara!

Pretpostvljete, seks dijeta nije previše komplikovana i izgleda ovako:

Seks se preporučuje tri do četiri puta dnevno, a vikendom i više puta. Na taj način seks, osim uživanja, predstavlja i svojevrstan fitnes režim koji jača trbušnjake i bicepse. Tokom seksa se zbog pojačanog lučenja endorfina smanjuje nivo stresa. Podstiče se imunološki sistem.  Sve poze u kojima čučite odlične su za bolji tonus mišića vaših nogu i guze. Zato sledeći put kad preskočite odlazak u teretanu zbog vrućih igrica sa svojim partnerom,ne morate da osećate grižu savest.

Dalje, što se tiče minutaže: samo 30 minuta seksanja sagoreva i do 400 kalorija, što je isto kao da smo isto vreme proveli u džogiranju. Međutim, nije svejedno koju pozu ćete izabrati: misionarska poza sagoreva najmanje kalorija (115 kalorija), dok “doggy style” sagoreva čak 400 kalorija. AV AV…

Ali da znate, to ne znači da možete da klopate istim tempom kao da se seksate. Masna i teška hrana je zabranjena. Ono što autorka preporučuje jesu namirnice bogate vlaknima, povrće, voće i morski plodovi, a za posebnu poslasticu kao podsticaj romantike dozvoljene su umerene količine crnog vina i tamne čokolade. NJAM… To sve ne znači da samo treba da se bacite na posao i ćao. Naprotiv. Predigra, skidanje i strasni poljupci zajedno troše čak 250 kalorija. Masturbacijom se, takođe, troše brojne kalorije – čak 300 kalorija. Zajedno se potrudite i oko orgazma jer će ti on “spržiti” od 60 do 100 kalorija.

Proleće je stiglo, leto samo što nije. Vreme, dakle, idealno da se malo razgolitite. Iako imate neki kilogramčić više, nemojte da se demorališete. Bacite se na nju/njega i uživajte. Em je lepo, em je korisno.