Posted on

Trikovi za mršavljenje: 3 zamene za krompir i testeninu

Trikovi za mršavljenje su mnogi. Krompir i testenina spadaju među najomiljenije priloge. Ali, upravo su ove dve namirnice su prepune ugljenih hidrata.  Zbog toga nikako ne mogu biti vaši saveznici u mršavljenju.  Zato probajte sa ovim zanimljivim zamenama…

LAZANJE –Patlidžan umesto testa:

Patlidžan je ukusna namirnica guste strukture koja može zameniti testo za lazanje. Patlidžan operite i iseckajte na listove. U pleh stavite masni papir, na njega poslažite povrće i lagano premažite maslinovim uljem. Pecite ih u pećnici oko 5 minuta na 220 stepeni s jedne i isto toliko s druge strane. Nakon što su pečeni, patlidžane možete upotrebiti na isti način kao testo za klasične lazanje.

PIRE – Karfiol umesto krompira:

Ovo povrće u kuvanoj varijanti ima nežnu teksturu i biće vam ukusna zamena za krompir. Karfiol skuvajte na pari i ubacite vodu. U lonac dodajte maslac, so i pavlaku za kuvanje.   Sve zajedno dobro izmiksajte. Želite li bogatiji ukus, na plotni vrlo malo prepržite usitnjeni beli luk i dodajte ga u pire i još malo sve zajedno izmiksajte.

ŠPAGETI – Tikvice umjesto testenine:

Tikvice su namirnica koju obožavaju svi i zato je treba maksimalno iskoristiti.
Iseckajte tikvice na tanke listove i potom svaki list na trakice (deblje ili tanje) i dobili ste špagete od povrća.
Špagete možete skuvati odvojeno ili kada napravite sos za testeninu, ubacite ih na kraju u njega i sve zajedno pkuvajte još par minuta.