Posted on

Topite kilograme – hranom!

Gladovanje je uvek loš izbor za skidanje kilograma, a štetu nanosi i zdravlju. Održavajte telesnu težinu ili skinite kilograme uz pomoć namirnica koje su odličan saveznik pri mršavljenju!

Ako želite da sačuvate savršenu liniju, ali i zdravlje, napravite zalihe namirnica koje će raditi za vas!

Med i cimet

Napravite napitak od ovih sastojaka koji će uravnotežiti šećer u krvi, podstaći metabolizam na brži rad i tako pomoći organizmu da ukloni višak masnoće. Masnoće koje se nakupljaju na području stomaka osetljive su na sastojke iz cimeta, pa to čini ovaj začin odličnim sredstvom za skidanje “stomačića“.

Grejpfrut

Ako vam ne smeta njegov gorak ukus, jedite grejpfrut. On ubrzava metabolizam i “ubija“ osećaj gladi. Dodajte ga voćnim salatama ili voćnom soku.

Omega- 3 masne kiseline

Naše telo ne proizvodi omega-3 masne kiseline pa izvor moramo potražiti u namirnicama poput tune i lososa. Masnoće koje podtiču od masnije ribe (lososa, sardine), maslinovog ulja, putera od kikirikija i oraha podstaći će telo na sagorevanje neželjene masnoće.

Avokado

Avokado sadrži mononezasićene masne kiseline koje ubrzavaju metabolizam i štite od slobodnih radikala. Takođe, smanjuje nivo holesterola, rizik od srčanih bolesti i moždanog udara. Napravite napitak od avokada ili salatu.

Dodajte jelima crvene ljute papričice koje nemaju puno kalorija, a jelima poboljšavaju ukus i ubrzavaju metabolizam i sagorevaju kalorije!