Posted on

Šta jesti pre treninga

Šta jesti pre treninga? Da li ste se nekad zapitali? Zdrava ishrana i vezbanje su neodvojivi za postizanje rezultata koje želimo. Mi vam donosimo nekoliko namirnica koje će vam pre treninga dati energiju da dostignete svoj pun potencijal, pri čemu ćete topiti masne naslage.

Sušeno meso

Piletina i ćuretina su idealna hrana za pred trening. Proteini koje obezbeđuju zaštitiće vaše mišiće od mogućih preloma tokom vežbi. To će vam omogućiti da uspešnije poboljšate kompoziciju svog tela smanjenjem telesne masti, pri tom održavajuči mišičnu masu i metabolizam na visokom nivou.

Kafa

Ne samo da vam daje energiju, već pomaže podizanju određenih hormona koji omogućavaju ispuštanje masnih kiselina u krv. To vam omogućava da sagorite masti poput goriva tokom vežbanja. Izaberite espreso bez mleka jer mleko će samo ometati ove procese.

90% crne čokolade

Crna čokolada daje slične efekte kao kofein, kao da sadrži visok nivo kofeina, pa će vam dati ubrzanje pred vežbanje. Visok nivo crne cokolade smanjuje postotak šećera, što neće ublažiti potencijal za sagorevanje masti, ali će vam dati dodatnu energiju, i na kraju… to je čokolada!

Puno vode

Ovo je ključ dobrog vežbanja i esencijalno je da ste hidrirani pre treninga. Pad hidratacije za samo 2% može umanjiti jačinu mišića i učinak vežbanja. Neka vam cilj bude 1,5 do 2 litra vode dnevno. Ako dodate prstohvat soli vašoj vodi poboljšaćete nivo apsorpcije.

Kako bi bili puni energije i imali balansiran nivo šećera u krvi, preporučujemo vam mešavinu proteina, složene ugljene hidrate bez glutena, esencijalne masti i dodatke bogate hlorofilom koji takođe sadrži minerale.

Top grickalice:

-Ovsen keks preliven puterom od kokosa, badema, bundevinog semena ili organskog kikirikija.

-Šaka oraha ili semenki sa bananom

-Smoothie napravljen pretežno od povrća

-Zdravi proteini (seme bundeve, pirinač ili grašak)

izvor:elle.rs