Posted on

Napici od kojih mršavimo

Ono što unosimo u tela značajno utiče na naže raspoloženje, izgled i zdravlje uopšteno. Nije reč samo o hrani već i o dragocenoj tečnosti. Želite li sačuvati vitalnost i mladalački izgled i rešiti se suvišnih kilograma. Saveznika potražite u nekom od ovih šest super napitaka.

VODA

Voda je najjednostavniji, najprirodniji i najjeftiniji napitak koji telo obožava. Dovoljna hidratacija organizma  vraća energiju i čini kožu elastičnom i blistavom. Čaša vode pre obroka smanjuje apetit .

KAFA

Osim što ispijanje kafe već prelazi u tradiciju bez koje ne možemo. Ovaj ukusni napitak je odličan antioksidans i rezultira povećanom potrošnjom kalorija. Šoljica do dve kafe dnevno čisti organizam od toksina, smanjuje rizik od Alchajmerove bolesti, dijabetesa i bolesti srca te koži vraća svežinu.

ZELENI ČAJ

Baš poput kafe i čaj je odličan čistač organizma. Ova drevna biljka štiti ćelije organizma i deluje kao antioksidans, vraća energiju i smanjuje apetit, pa pomaže u gubitku težine ubrzavajući oksidaciju masti. Polifenoli iz zelenog čaja štite od upala nastalih UVB zračenjem koja mogu uzrokovati nekoliko bolesti kože.

KAKAO

Sirovi kakao u obliku praha, ili pak sirova zrna su jedna od najmoćnijih hrana sveta. Kakao ima više antioksidansa od kafe, zelenog čaja i crvenog vina koji su od velike važnosti za zdravlje organizma, te za sveukupan rast i razvoj novih mišićnih vlakana. Antioksidansi iz ovog ukusnog ploda nas štite od bolesti, te štite naš DNK od slobodnih radikala koji su glavni uzrok starenja.

CRVENO VINO

Čaša crnog vina zaista je zlata vredna. Crno vino štiti krvne vene, smanjuje holesterol i nivo stresa, te opskrbljuje organizam sa do 40 posto više antioksidanasa nego što ih ima u telu osoba koje ne piju vino. Oni čuvaju od preuranjenog starenja, a sastojak piceatanol usporava rast masnih ćelija, što znači da je crno vino vaš saveznik u dijeti. Kad je taj sastojak u krvi, masne ćelije stagniraju u sazrevanju.

MLEKO

Mleko je najpoznatije po sadržaju minerala kalcijuma i fosfora koji održava jačinu i gustoću kostiju. Kalcijum iz mleka bolje se asimulira u organizmu nego iz drugih namirnica. Mleko ublažava simptome PMS-a, pomaže u sprečavanju migrene i dečje pretilosti, a kod odraslih pomaže u gubitku težine, naročito u struku. Kalcijumom bogati mlečni proizvodi utiču na brzu potrošnju masti nakon obroka.