Posted on

Med topi salo

Med topi salo i pored toga što mu je osnovna odlika slatkoća. Med može pomoći osobama sa prekomernom telesnom težinom da zdravstveno bezbedno mršave. Svi dosadašnji napori nauke da napravi preparat koji će omogućiti da gojazni mršave na zdravstveno ispravan način nisu urodili plodom.

U pomoć je pozvan med, uzimanjem pred spavanje.

Kao i sva savršena i genijalna rešenja velikih problema i objašnjenje za ovaj efekat je jednostavno.

Med sadrži visok procenat fruktoze. Odnos glukoze i fruktoze u medu je otprilike 1:1. Sličan odnos je i u voću, ali ga voće sadrži u znatno manjim količinama. Isti efekat dobija  konzumiranjem veoma male količine meda.  Svega nekoliko kašičica ili jedna puna supena kašika pred spavanje.

Veoma je važno da spavanje protiče u miru, u totalnom mraku

Umesto da satima vežbate aerobik, sasvim je dovoljno da 3 puta nedeljno po samo 15 minuta radite relativno teške vežbe . To će dovesti do suptilnog oštećenja mišićnog tkiva. Zbog ovakve dijete pomenuti hormoni će ga tokom spavanja obnavljati mobilišući neželjeno masno tkivo.

Taj gubitak mišićne mase zahteva lučenje adrenalnih hormona koji su toksični

Prema tome, mnogo je korisnije otići u krevet nego u gimnastičku salu. U rešavanju problema gojaznosti, čak i farmaceutske kompanije ignorišu ulogu jetre. Fokusiraju se na neurotransmitere koji regulišu i apetit, ne uzimajući u obzir status energije u organizmu, što predstavlja primarnu informaciju koju daje jetra, a tek kasnije se ona pretvara u aktivnost putem neurotransmitera. To je i za očekivati, jer kakav bi profit farmaceutske kompanije ostvarile time što bi rekle gojaznima da jedu med pred spavanje. Dakle, sve ovo funkcioniše samo uz pomoć fruktoze, odnosno glukoze poreklom iz meda ili voća i povrća.

Ako nivo glukoze u krvi nije stabilan i koncentracija pada, luče se adrenalni stresni hormoni koji se trude da ponovo stabilizuju poremećeni nivo glukoze. Ti hormoni inhibišu oporavak. Masti tada ostaju zatvorene u masnom tkivu. A mišići se degradiraju da bi se stvorila glukoza za mozak. Ali, ako je jetra nahranjena medom, sve se odvija željenim planom tj. luče se odgovarajući hormoni koji okrepljuju organizam i sagorevaju masti. Zato zapamtite, samo raznovrsna i umerena ishrana može doneti zdravlje. A med kao sastojak takve ishrane kao što vidite doprinosi stvaranju vitke linije. Ovo naravno ne znači da sada navalimo na hranu i ugojimo se kako bi proverili napisano.

Umerenost u svemu, a naročito u hrani osnova je vitkosti uz fizičku aktivnost.

Ali ako baš dođe do preterane gojaznosti najbolje je konsultovati se sa lekarom i izbegavati razne preparate koji najčešće moraju da se upotrebljavaju uz dijetu. Zbog svega toga med ispada kao najbolji način da se rešite viška kilograma. Uostalom, možete i da probate. Svakako neće da škodi.

Izvor: Časopis Domaćin