Posted on

Korset dijeta

Holivud trese novi trend u gubitku kilograma.  Poznate glumice i pevačice pronašle su način kako da smršaju bez osećaja gladi Džesika Alba, Kim Kardašijan šest sati na dan provode utegnute u korsete. Na taj način ne mogu da pojedu veću količinu hrane. Stručnjaci upozoravaju na zdravstvene teškoće kontroverzne dijete. Ističu opasnosti koje ona ostavlja posebno na telu mladih devojaka.

Kontroverzna korset dijeta na noge je podigla nutricioniste

Oštećenje rebara i popuštanje vezivnog tkiva između njih, samo su neki od pretnji nove hit dijete. Na službenoj stranici korset dijete upozorava se kako korset ne sme da se nosi više od šest sati dnevno. Poželjno ga je nositi pre i tokom jela.

Korset bi trebao da bude izrađen od sintetičke tkanine.

Veličine od 10 do 12 centimetara manje od obima sopstvenog struka. Poželjno ga je na početku dijete nositi između 2 i 6 sati dnevno, pet dana nedeljno. Postepeno se vreme nošenja korseta povećava. Na ovaj način smanjiće se potreba želuca za dotadašnjom količinom hrane, male porcije pre će ispuniti želudac i suzbiti potrebu za dodatnim zalogajima.

O neprijatnim posledicama nove dijete retko se priča

Žene širom sveta ni ne obraćaju pažnju na moguće zdravstvene tegobe. Dizajneri se slažu kako žena u korsetu pati i podržavaju kada je njihov odabir usmeren na kratkotrajnu igru s izgledom, dok trenutno korišćenje korseta u svrhu igranja s kilažom ne odobravaju.

Nošenjem korseta dolazi do atrofiranja mišićne strukture, a može da strada i koža koja se ne pomera, gubi elastičnost i postaje plašt na našem telu.