Posted on

Čaša vode: Smršajte bez odricanja

Čaša vode može biti odličan saveznik prilikom topljenja kilograma. Ona pomaže da isperete telo od toksina i viška masnoće.

Voda će dostojno zameniti gazirane i slatke napitke i pomoći vam da kilogrami nestanu bez dodatnih napora.
Zanimljive su i preporuke nekih stručnjaka koji upozoravaju da često brkamo osećaj gladi i žeđi.

ČAŠA VODE PRE JELA

Dijetetičarka Emili Dubioski iz Johns Hopkins Weight Management Centra u Baltimoru savetuje da kada nas uhvati glad popijemo 2 decilitra vode i sačekamo 10 minuta. Tek nakon tog mini tekućeg trika videćemo da li smo zaista bili gladni ili samo žedni.

ČAŠA VODE NAKON JELA

Metabolizam ćete ubrzati ako popijete čašu vode tokom jela i još jednu nakon jela. Efekti koje čaša vode ima na metabolizam osete se već 10 minuta nakon što je popijete, a najveće ubrzanje metabolizam dobija oko 30 – 40 minuta nakon što smo uneli tečnost u organizam.

BLAGOTOVRNOST VODE

Osim toga, telo se sastoji od gotovo 70 posto tečnosti, a funkcije koje one obavljaju u telu su bezbrojne. Utiču na probavu, apsorpciju hranjivih materija, cirkulaciju krvi, ali i održavanje telesne temperature.

Dovoljna količina vode je ključna u borbi protiv kilograma. Ne zahteva nikakvo odricanje samo kontrolu redovnog unosa tečnosti koja će pomoći telu da lakše otopi višak.