Posted on

3 stvari koje ekspresno ubijaju glad, a ne sadrže kalorije!

Osećaj gladi može biti toliko neprijatan da zbog njega i najuporniji odustaju od dijete. Ali postoje prirodni i brzi trikovi koji provereno i vrlo delotvorno utoljuju glad, a nalaze nam se doslovno ispred nosa.

1. Voda

Osećaj gladi uzrokovan je praznim želucem koji žudi za hranom, ali isto tako i dehidracijom. Planirate li izgubiti pokoji kilogram prisilite se da tokom celog dana pijete vodu. Osim što će “očistiti” vaše telo, voda će maksimalno ublažiti ili čak ukloniti neprijatan osećaj gladi između obroka.

2. Vežbanje

Razmislite kad vam je osećaj gladi najjači? Odgovor je vrlo jednostavan – kada vam je dosadno. Tokom lenčarenja većina samo razmišlja o tome što bi prizalogajila. Upravo zbog toga bilo koji način rekreacije vaš je saveznik u mršavljenju. Vežbanje ubrzava metabolizam i pojačava cirkulaciju i potiskuje neprijatnu i ‘lažnu’ glad.

3. Iskrenost

Grickalice između obroka najgori su neprijatelj svakoga ko planira da izgubi po koji kilogram, jer osim što je reč o nepotrebnim kalorijama, mnogo puta nismo ni svesni koliko toga pojedemo tokom dana. Upravo zbog toga pokušajte biti što iskreniji prema sebi. Zapišite sve šta ste pojeli između obroka i pokušajte anti stres grickanje da zamenite čašom vode ili čaja.