Posted on

Povrće: U borbi sa kilogramima jedete ne jedite samo njega

Povrće ne može pružiti dovoljno energije za svakodnevne aktivnosti, naročito ako su one intenzivne. Iako mnogi misle da se pop zvezde hrane isključivo salatama i voćem, to baš i nije slučaj.

Pink je poznata po tome što redovno jede burgere i šnicle

Samo povrće ne može pružiti dovoljno energije za svakodnevne aktivnosti, posebno ako su one intenzivne. Bolje je da u ishranu uključite što više integralnih žitarica, mahunarki i posnog crvenog mesa. Junetina je odličan izvor hranjivih materija kao što su gvožđe, proteini i cink, a one su od esencijalnog značaja za energiju. Stručnjaci tvrde da čak i najblaži nedostatak gvožđa može da uzrokuje osećaj fizičke i mentalne slabosti. To je zbog toga što ovaj mineral prenosi kiseonik i hranjive materije kroz telo.

Statistike pokazuju da gotovo polovina žena ne unosi dovoljno gvožđa. Potrudite se da dnevno konzumirate najmanje 18 mg iz crvenog mesa (3 mg u 30 g), kao i iz jaja (1 mg u jaju) i sočivo (7 mg u 200 g). Ipak, vodite računa o tome da meso ne bude masno, jer se masnoća duže probavlja i oduzima više energije.