Posted on

NEMA IZGOVORA: 2 nova mentalna trika koja će vas naterati da vežbate UVEK

Nema izgovora za nevežbanje. Sigurni smo da i vi posedujete čitav niz izgovora kada je u pitanju trening, odlazak u tertanu ili na pilates. Istina je da ne morate čekati proleće da biste počeli sa vežbanjem, niti kraj radne nedelje, a to što ste umorni takođe nije izgovor. Pobedite sebe i budite zadovoljni konačno postignutim rezultatima, zaslužujete to.

Za početak da se složimo svi u jendoj stavci, najteži deo vezan za trening, jeste odlazak na isti.

Apsolutno, sesija znojenja dok vežbate predstavlja posebnu vrstu izazova, ali onog trenutka kada se pojaite na treningu ili stanete na spravu, vi ste na pola puta do cilja.

Jedan od najboljih trikova, sa kojim se slaže većina devojaka, jeste taj da prosto precrtate vaš sobni bicikl i odustanete od tog mesecima planiranog trčanja po kraju, uplatite trening i prestanite da lažete sebe.

Tako kada sebi kažete: danas stvarno ne mogu, savest će vas mnogo više gristi.

Da biste shvatili kako niste usamljeni u ovoj zamci vašeg uma, predstavljamo vam naše broj 1. i 2. dokaze, koji će vam pomoći da se izborite sa ovim sopstvenim umom i demonom koji uvek ima “dobar” razlog za propuštanje treninga.

1. Uvek, ali uvek postoje razlozi da ne vežbate

I to nikako ne znači da su opravdani. Uvek će tu biti nešto što vas sprečava, a kada shvatite da  se to “nedoloživo nešto” dešava i svim drugim ljudima, možda konačno uvidite da su u pitanju ipak samo izgovori.

– Preumorna sam.

– Pada kiša.

– Zaboravila sam slušalice.

– Zaglavila sam na poslu.

– Mislim da me hvata prehlada.

– Ionako ću ići prekosutra, a ovaj čas ću nadoknaditi kući.

– Moram da se spakujem, jer putujem ovaj vikend.

– Sledeći mesec ću uplatiti dva časa više.

2. Nakon treninga razmišljam da li da ne idem

Da, dobro ste pročitali. Sve unutašnje debate, promišljanja i dvoumljenja ostavljamo za peridon NAKON treninga.

Na trening se oldazi svakako, a da li će za sve ostalo posle njega biti vremena i da će se dogoditi, ostavljamo da vidimo.

Nećete zažaliti. Nikada.

izvor:elle.rs